Logo Realitatea.md

PPDA va avea un candidat propriu la prezidențiale, însă nu exclude și posibilitatea susținerii unuia comun, cu anumite condiții

12 Ianuarie 2020, 10:42 // Politica

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr este pregătit să participe la alegerile prezidențiale din toamnă cu un candidat propriu. În condițiile în care vor accepta alte partide, alte forțe din societatea civilă, spațiul politic, PPPDA este dispus să discute o candidatura comună și apolitică. Declarații în acest sens a făcut liderul PPPDA, Andrei Năstase, după ședința ordinară a Biroului Politic a formațiunii, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, prin înaintarea unui candidat comun și apolitic se va putea face unitate în interes național și nu în interesul unui partid.

Ne-am exprimat disponibilitatea pentru coagularea și consolidarea forțelor democratice, autentic pro-europene din Republica Moldova, astfel încât să obținem un rezultat bun, de învingători, în cadrul alegerilor prezidențiale. Vom vedea care sunt opiniile altor partide, dacă împărtășesc același deziderat cu noi. Dacă nu, Platforma DA va merge cu un candidat propriu”, a spus liderul PPPDA.

Andrei Năstase a mai spus că alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția Hâncești ar putea fi o repetiție a forțelor democratice, proeuropene față de scrutinul prezidențial din toamnă.

Am putea să facem acest exercițiu dacă este voință politică din partea tuturor. Platforma DA și-a exprimat această voință politică de-a lungul timpului, rămânem consecvenți, coerenți și nu deviem”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a anunțat că la ședința Biroului s-a decis ca, la 25 ianuarie, să fie organizată ședința Consiliului Politic Național al PPPDA, unde va avea loc constituirea Asociației aleșilor locali a formațiunii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile