Logo Realitatea.md

PPDA va susține unul dintre candidații la alegerile din Hâncești

28 Ianuarie 2020, 08:15 // Politica

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) a decis că va susține unul dintre candidații înaintați pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie. Declarația a fost făcută de deputatul PPDA Vasile Năstase, cu precizarea că formațiunea va opta pentru candidatura cea mai integră și profesionistă, care are profil european.

„Este regretabil că cei de pe dreapta nu au putut găsi un candidat comun, așa cum a propus PPPDA, dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va susține un candidat. A apărut o declarație a unei structuri de conducere a Platformei DA în care se spune foarte clar că partidul va analiza profilurile tuturor candidaților, a celor înregistrați, și va opta pentru candidatura care va fi cea mai integră, cea mai profesionistă, cu profil european, și, bineînțeles, va susține acea candidatură”, a afirmat parlamentarul, potrivit IPN, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Acesta a mai specificat că formațiunea așteaptă să fie înregistrați toți candidații și după va face alegerea.

În același timp, deputatul din fracțiunea PAS Lilian Carp susține că au existat discuții la nivelul conducerii PAS și PPDA privind înaintarea unui candidat comun pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, dar ele nu au dat un rezultat concret. Parlamentarul spune că nu cunoaște care au fost discuțiile concrete între liderii celor două formațiuni, dar susține că se va implica organizațional în această campanie, dacă va fi nevoie.

„La sigur o să mă implic în această campanie electorală de la Hâncești în ceea ce privește organizarea, dacă se va cere ajutorul meu, sigur o să mă implic pentru ca să avem un rezultat bun pentru candidatul înaintat”, a menționat Lilian Carp.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile