Logo Realitatea.md

PPEM, despre alegerile locale: Partidele proeuropene trebuie să creeze de urgență o majoritate parlamentară stabilă

30 Iunie 2015, 10:15 // Politica

Rezultatul pe care l-am obținut la alegerile locale este unul bun, care a confirmat așteptările noastre realiste, având în vedere faptul că ne-am pornit în aceste alegeri cu o formațiune politică în curs de constituire, fără logistica necesară, fără bani, dar cu multă încredere și entuziasm. Așa comentează Grupul de inițiativă pentru crearea Blocului electoral Partidul Popular European din Moldova – Iurie Leancă rezultatele alegerilor locale.

”Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova mulțumește tuturor cetățenilor Republicii Moldova care au susținut candidații Blocului Electoral PPEM-Iurie Leancă în cadrul alegerilor locale din iunie 2015. Mulțumim colegilor noștri de bloc - Partidul Liberal Reformator și Partidul Acțiunea Democratică - pentru implicarea și energia depusă”, se spune într-un comunicat de presă al grupului de inițiativă.

De asemenea, reprezentanții BPPEM-Iurie Leancă susțin că moldovenii își doresc o schimbare a clasei politice, iar acest lucru a fost demonstrat la alegerile locale prin ”votul impresionant pe care l-a obținut BPPEM în Chișinău, la nivelul Consiliului Municipal”, dar și candidatul acestora la funcția de primar general – Oazu Nantoi.

”Aceste alegeri au demonstrat clar că vectorul european de dezvoltare al Republicii Moldova rămâne o prioritate a majorității cetățenilor și prezintă un câștig cert pentru Republica Moldova ca stat. ‎Partidele pro-europene trebuie să respecte votul cetățenilor, să creeze de urgență o majoritate parlamentară stabilă și să dea țării un Guvern funcțional, unul capabil să scoată țara din criza în care se afundă tot mai tare”, se mai spune în comunicat.

În urma celor două tururi de scrutin, BPPEM-Iurie Leancă are 67 de consilieri raionali, inclusiv 6 în municipiul Chișinău și un consilier în municipiul Bălți. Totodată, BPPEM-Iurie Leancă are 27 de primari (inclusiv 7 în turul I) și 512 consilieri locali în satele și orașele din Moldova. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile