Logo Realitatea.md

PPEM, despre declarațiile lui Rogozin de la Tiraspol: Încă un exemplu de aplicare a politicii dublelor standarde

06 Iulie 2016, 22:11 // Politica

Încă un exemplu de aplicare de către Federația Rusă a politicii dublelor standarde în raport cu Republica Moldova. Așa califică Partidul Popular European din Moldova declarațiile de astăzi ale vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin, făcute la Tiraspol. Potrivit PPEM, nu este pentru prima data când oficialul rus utilizează vizitele în țara noastră pentru a declara deschis sprijinul regimului din stânga Nistrului și a veni cu învinuiri grave la adresa Chișinăului, dar și pentru a demonstra lipsa totală de respect față de cetățenii acestei țări.

„Referitor la așa-numita Foaie de parcurs propusă de către Federația Rusa, PPEM consideră că aceasta este o nouă tentativă de tergiversare a ridicării embargourilor impuse nejustificat și revenirii la implementarea corespunzătoare a cadrului existent de cooperare comercial-economică bilaterală. Drept dovadă servește și faptul că în relația cu regiunea transnistreană, Federația Rusă nu are nevoie de nici un fel de „foi de parcurs””, menționează formațiunea prin intermediul unui comunicat de presă.

În context, Partidul Popular European din Moldova atenționează autoritățile moldovenești să nu cadă pradă „tentației de a accepta beneficii iluzorii prin adoptarea unor decizii, care ar submina ulterior implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum și care ar dezavantaja Republica Moldova în procesul de reglementare transnistreană”.

Realitatea.md amintește că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o astăzi la Tiraspol, vicepremierul rus a vorbit despre „lipsa unei granițe comune” dintre Federația Rusă și Transnistria, ceea ce, potrivit lui, împiedică dezvoltării relațiilor bilaterale ruso-transnistriene, precum și despre faptul că „tancurile nu au nevoie de viză”. În context, Dmitrii Rogozin l-a asigurat pe Evgheni Șevciuk că pacificatorii ruși vor sta încă mult timp pe Nistru în calitate de garant al păcii în regiune.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile