Logo Realitatea.md

Președinția cu un comentariu, după ce a fost avertizată de CEC: atacuri, campanie, raiting...

09 Februarie 2019, 21:52 // Alegeri

Președinția a venit cu un comentariu prin serviciul de presă, după ce a fost sancționată cu avertisment de Comisia Electorală Centrală (CEC) să nu se implice în campania electorală a socialiștilor.

În comunicatul emis presei, reiese că Președinția a calificat ceea ce se întâmplă drept atacuri asupra instituției prezidențiale de dragul campaniei electorale și a raitingului.

„Comentariul Serviciului de presă al Președinției la atacurile Instituției prezidențiale care continuă:

Așa cum s-a menționat anterior, atacurile asupra instituției prezidențiale continuă și vor continua cu o intensitate și mai mare pînă la finele campaniei electorale.

Reiterăm că Președintele ales a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară, care mizează pe acest Ping-Pong informațiinal pentru a-și ridica raitingurile personale din contul acestora.

Solicităm tuturor candidaților electorali să-și realizeze potențialul în acest scrutin în baza ideilor, propunerilor, strategiilor pe care le au, și nu din contul tentativelor de a intra în polemici cu instituția prezidențială și cu Președintele nemijlocit”, este comunicatul.

Realitatea.md amintește că CEC a constat implicarea șefului statului, Igor Dodon, în campania electorală a PSRM, după ce a fost sesizată de PL și Partidul Șor. Într-un final, la ședința din 8 februarie, a emis o sancțiune sub formă de avertisment atât pentru președinte, cât și pentru socialiști.

CITEȘTE ȘI:

Sesizarea Partidului „ȘOR” prin care acuză PSRM de încălcarea normelor privind finanțarea în campanie și implicarea factorilor externi (DOC)

PL a depus o contestație împotriva PSRM la CEC

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile