Logo Realitatea.md

Președintele Comisiei de la Veneția, din nou la Chișinău. A vorbit cu Chicu despre procesul de reformare a justiției

21 Februarie 2020, 10:49 // Actualitate

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția. Oficialii au făcut schimb de opinii referitor la procesul de reformare a justiției și acțiunile care vor fi întreprinse în perioada următoare.

Foto: gov.md

Ion Chicu a mulțumit oficialului pentru asistența activă și expertiza înaltă livrată Guvernului Republicii Moldova. Consolidarea sectorului justiției este în lista priorităților Guvernului și pe acest subiect sunt concentrate toate capacitățile specializate.

Gianni Buquicchio ar fi apreciat pozitiv dialogul constructiv al Comisiei de la Veneția cu Executivul din RM, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele Comisiei de la Veneția a vorbit despre importanța progresului în reformarea justiției pentru dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova.

Premierul și-a exprimat încrederea că, beneficiind de asistența Comisiei de la Veneția, autoritățile RM vor reuși să determine în termeni comprimați creșterea calității și încrederii în actul justiției.

Oficialul european a asigurat Premierul de sprijin în procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene și în asigurarea independenței și integrității justiției.

Gianni Buquicchio a fost în vizită oficială la Chișinău și în luna decembrie 2019 pentru a se informa despre situația justiției din Republica Moldova. Atunci s-a arătat nedumerit că i s-a cerut aviz asupra proiectului de lege cu privire la CSM, dacă el deja fusese introdus pe ordinea de zi pentru a fi votat în Parlament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile