Logo Realitatea.md

Președintele Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea noului ambasador rus. Mesajul transmis la început de mandat

08 August 2018, 13:20 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea noului ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon menționează că i-a urat ”domnului Vasneţov succes în funcția de şef al misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Chişinău”. 

”Am menționat că, pentru perioada imediat următoare, ne aşteaptă o agendă de lucru consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vice-preşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita mea oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente.

Sunt convins că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Avem multe lucruri în comun. Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir pînă în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sînt exportate pe piaţa rusă) şi, sînt convins că avem şi un viitor comun. De asemenea, avem aceeași religie - Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mi-am exprimat încrederea că prin eforturi conjugate vom putea depăşi această perioadă dificilă în relaţiile noastre bilaterale. Am reiterat interesul pentru continuarea dezvoltării dialogului politic moldo-rus amplu la toate nivelele”, se arată în mesajul președintelui.

Realitatea.md amintește că Oleg Vasnețov urmează să exercite funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, după ce mandatul lui Farit Muhametşin a expirat în acest an. La final de mandat, ultimul s-a ales cu o distincție de stat ”în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială în dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale”, fiindu-i oferită de către Igor Dodon.

VEZI ȘI:

Noul Ambasador agreat al Federaţiei Ruse în R. Moldova a înmânat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

Muhametșin i-a spus ”adios” premierului Filip. Își încheie mandatul în țara noastră 

Ambasadorul rus Muhametșin s-a ales cu o distincție de stat de la Dodon, la sfârșit de mandat

Decret semnat: Putin a numit un nou ambasador rus în R. Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile