Logo Realitatea.md

Președintele în exercițiu al OSCE: Dialogul între Chișinău și Tiraspol trebuie intensificat în beneficiul oamenilor

16 Aprilie 2019, 14:32 // Politica

Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Afacerilor Externe și Europene, Miroslav Lajčák, a declarat astăzi că este nevoie de un dialog constructiv și pași mici concreți în consolidarea încrederii pentru a menține dinamica pozitivă în procesul de reglementare transnistreană.

„Datorită angajamentului, conducerii și voinței politice a ambelor părți, acestea au implementat anul trecut cinci acorduri care aduc beneficii concrete oamenilor, precum acordul privind plăcuțele de înmatriculare neutre sau școlile cu predare în grafia latină. Acest lucru a dat un nou impuls procesului de reglementare transnistreană. Pentru a menține această dinamică, acum, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să intensifice dialogul, să depună eforturi în vederea finalizării „pachetului Berlin plus" și să identifice noi domenii de lucru în comun", a spus Lajčák.

Referindu-se la procesul politic în curs de desfășurare la Chișinău în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Lajčák a spus că Președinția așteaptă cu nerăbdare formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil, pregătit în continuare să se implice constructiv în procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile.

În cadrul vizitei la Chișinău și Tiraspol în ianuarie, Ministrul a subliniat că Președinția Slovaciei în OSCE acordă o importanță deosebită avansării procesului de reglementare transnistreană bazat pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria.

Citeste tot despre: Chisinau, dialog, OSCE, Tiraspol
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile