Logo Realitatea.md

Președintele Organizației Cahul a PSRM în vârstă de 71 de ani, răpus de COVID-19! Mesajul Zinaidei Greceanîi

08 Aprilie 2020, 16:36 // Politica

Președintele Organizației Teritoriale Cahul a PSRM, liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal și raional, Vasile Mihailov, a decedat la vârsta de 71 de ani, răpus de Coronavirusul de tip nou. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de surse din interiorul PSRM.

foto: psrm.md

Atât pe pagina web a PSRM, cât și pe cea de Facebook a președintei Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, se menționează că acesta a murit „brusc”, „după o boală scurtă”, la data de 7 aprilie. Contactate de Realitatea.md, surse din interiorul formațiunii au confirmat că Vasile Mihailov a decedat anume de virusul COVID-19.

Într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu referire la acest caz de deces scrie: „Un bărbat originar din Cahul, în vârstă de 71 de ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 2 aprilie. Diagnostic final: Pneumonie interstițială bilaterală, caz confirmat de infecție COVID-19”.

Potrivit PSRM, „Vasile Ivanovici a depus multă muncă în formarea organizației PSRM din Cahul și a fost un membru de încredere al echipei noastre”. „El a câștigat respectul binemeritat al locuitorilor orașului și raionului, care au putut întotdeauna să se bazeze pe el în diverse situații de viață”.

Timp de mai mulți ani, Vasile Mihailov a condus Comunitatea Ruso-slavă din Cahul. Acesta a fost inițiatorul și organizatorul restaurării Monumentului în memoria bătăliei de la Râul Larga din 1770, care a fost ridicat în 1914 pe locul victoriei armatei ruse într-una din principalele bătălii ale războiului ruso-turc din 1768-1774.

Pentru munca fructuoasă și activitățile sociale în care a fost implicat, Vasile Mihailov a fost distins cu medaliile „За доблестную службу” (1970), „Meritul Civic” (2011) și Ordinul Federației Ruse – M.V. Lomonosov, semnul onorific Rossotrudnichestvo „Pentru prietenie și cooperare”.

A fost membru al Consiliului Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

„Vasile Mihailov va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră și a locuitorilor din Cahul, ca o persoană bună, receptivă, un patriot adevărat și un excelent organizator. Din numele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și din numele meu personal, exprim cele mai profunde și sincere condoleanțe rudelor, apropiaților, prietenilor și colegilor lui Mihailov Vasile Ivanovici. Să-i fie țărîna ușoară!”, se mai arată în mesajul semnat de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile