Logo Realitatea.md

Președintele Promo-LEX, Ion Manole, despre „necesitatea” mai multor aerogări în Moldova: Trei armate nu pot folosi un singur aeroport?

03 Decembrie 2019, 13:06 // Actualitate

Moldova e o țară unică - cu trei armate pe teritoriul său, dar care nu pot folosi un singur aeroport. Cel puțin asta susține președintele organizației Promo-LEX, Ion Manole, care nu crede în „argumentele economice” invocate de premierul Ion Chicu, privind necesitatea de a deschide în țara noastră mai multe aeroporturi. Potrivit lui Manole, discuțiile la subiectul aeroporturilor sunt artificiale și într-o manieră de lipsă totală de transparență și consultări.

„Moldova e o țară unică. Pe un teritoriu atât de mic, avem trei armate - cea națională constituțională, cea rusă, care staționează ilegal și nu plătește nimic statului nostru foarte neutru Republica Moldova, și cea ilegală a regimului separatist de la Tiaspol, chiar dacă se subordonează aceleași armate ruse. Asta da concurență, dacă e să vorbim în termenii și argumentele guvernanților”, a declarat Ion Manole pentru Realitatea.md, întrebându-se totodată dacă, „trei armate nu pot folosi doar un singur aeroport?”

Potrivit președintelui Promo-LEX, în condițiile în care populația continuă să părăsească activ Republica Moldova, proiectele și ideile privind deschiderea unor noi aeroporturi internaționale în țara noastră „nu au la bază niciun fel de argumente civile sau economice”.

„Promo-LEX a demonstrat că situația drepturilor omului în stânga Nistrului necesită atenția autorităților care, în loc să caute soluții, aduc în spațiul public subiecte ce afectează și mai mult securitatea națională și regională. Este regretabil că astfel de subiecte sunt împinse rapid în față, fără argumente economice și într-o manieră de lipsă totală de transparență și consultări”, a mai menționat Manole într-o reacție pentru Realitatea.md.

Nu în ultimul rând, el a menționat că „astfel de situații provoacă îngrijorări și accentuează instabilitatea”, atât din Republica Moldova, cât și a țării noastre pe plan internațional.

Este de menționat că specialistul în probleme de securitate, Dumitru Mînzărari, a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că discuțiile pe marginea deschiderii unor noi aeroporturi în Republica Moldova au la bază cu totul alte motive, decât cele invocate de premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Astfel, expertul s-a arătat convins că cei doi vor să convingă publicul de necesitatea deschiderii aeroportului din Tiraspol pentru zboruri internaționale, ceea ce nu este permis.

Vedeți și: De ce Dodon și Chicu vor mai multe aeroporturi? Motivele care stau în spatele propunerii

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile