Logo Realitatea.md

Președintele României: A mai rămas de rezolvat treaba cu Secția specială. O rezolvăm și pe asta

10 Octombrie 2019, 07:54 // În lume

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că PSD nu a reușit să modifice legile justiției și Codurile penale. El le-a spus liberalilor că s-a opus acestor proiecte, precum și amnistiei și grațierii și că „a mai rămas de rezolvat” Secția specială pentru anchetarea magistraților.

„PSD-iștii noștri au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Și ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu îmi place să mă laud, sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la video, dar pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici amnistie și grațiere nu au reușit, nici Codurile penale nu au reușit să le strice, așa cum și-au imaginat. Și să nu credeți că nu au reușit fiindcă că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor. Și legile justiției, mai știți de câte ori le-am trimis înapoi la Parlament și la CCR? A mai rămas treaba cu Secția specială de rezolvat. Și o rezolvăm și pe asta”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.ro, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov din Capitală.

Întrebat, la plecare, cum comentează faptul că Viorica Dăncilă a vorbit despre Secția specială și dosare într-o ședință a PSD, Iohannis a răspuns: „E fundamental greșit, evident”.

„Cum am putut noi românii să ajungem în această situație extrem de neplăcută și, ca să fim sinceri, și neașteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat, și să avem un guvern care face atâta rău României? PSD-ul a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce și-au permis în ultimii trei ani e nemaivăzut și nemaiauzit. PSD, în realitate, e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus. Și dacă vrem să fim foarte sinceri, poate și noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători și să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016”, a spus Klaus Iohannis.

„Poate de data aceasta reușim mai mult, fiindcă ne-am săturat toți de acest PSD, pentru că au promis marea cu sarea românilor și când au ajuns la putere au umplut cu funcții persoane incompetente. S-au apucat să acapareze marile instituții ale României și au realizat ceva inimaginabil, o involuție a României, într-o perioadă în care am fi putut avea atâtea șanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu națiile mari ale Europei.

Europa ne respectă, ne dorește. Vă reamintesc de Summitul care a avut loc în inima României. I-ați văzut cu câtă apropiere și drag au tratat România. Ne așteaptă cu brațele deschise”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai spus că PSD a vrut să se răzbune fizic pe români, pe 10 august 2018.

„Pesediștii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiți într-o zi de august, în 10 august, români pașnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piața Victoriei să își strige nemulțumirea. Și au fost întâmpinați de jandarmi echipați pentru război urban și au fost tratați cu bâte și cu gaze lacrimogene. Și pesediștii au spus că nu ei, că ei au fost plecați în provincie. Așa au încercat pesediștii să înăbușe nemulțumirile românilor. N-au reușit. Românii le-au arătat-o: în 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot și a câștigat PNL”, a spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

România: Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să subordoneze Guvernul și Parlamentul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile