Logo Realitatea.md

Președintele Turciei: ”Membri ai organizațiilor teroriste încearcă să se infiltreze printre autoritățile R. Moldova” VIDEO

18 Octombrie 2018, 06:50 // Actualitate

Pe teritoriul Republicii Moldova s-ar infiltra membri ai organizațiilor teroriste turce. Este declarația președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care a fost făcută în cadrul briefing-ului de presă organizat cu ocazia inaugurării oficiale a clădirii Președinției de la Chișinău. 

Embed:

În context, președintele turc îndeamnă oamenii să nu comenteze împotriva Turciei, ci ”să se comporte ca prietenii”. Declarațiile au fost făcute în contextul loviturii de stat din Turcia, menționând că a fost pus la cale de o „organizație teroristă”, iar membrii acesteia ar încerca să se infiltreze și printre autoritățile moldovenești.  

„Îi invit pe toți oamenii care comentează împotriva noastră să se comporte așa cum ar trebui să se comporte prietenii. Vreau să vă amintesc că la tentativa de lovitură de stat, noi am avut mai mult de 251 de martiri și foarte mulți veterani. Din păcate, acești membri ai organizațiilor teroriste s-au strecurat în organizațiile noastre, este o organizație teroristă care își continuă activitățile și în Moldova. Ei încearcă să se infiltreze printre autoritățile moldovenești și să urmeze aceeași pași cum au făcut în țara noastră. Eu sunt de părere că un prieten trebuie să îi povestească prietenului ce a pățit ca să știe cum să se ocrotească. Noi am vorbit și cu domnul președinte și ne-am spus care este părerea noastră netă și clară, deschisă de a continua relațiile noastre bilaterale”, a declarat Erdogan.

Amintim că recent, 7 cetățeni ai Turciei, care locuiau pe teritoriul țării noastre și erau încadrați în sistemul educațional al Liceului „Orizont” au fost declarați indezirabili și expulzați de pe teritoriul Moldovei, pe motiv că „ar avea conexiuni cu grupări radical-islamiste”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, întreprinde o fizită oficială în Republica Moldova, în perioada 17-18 octombrie. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile