Logo Realitatea.md

Precizare SIS privind operațiunea antitero: „Persoanele nu au fost reținute, ci doar expulzate”

06 Septembrie 2018, 13:11 // Societate

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a venit cu o precizare privind operațiunea de astăzi, unde menționează că cele șapte persoane nu au fost reținute de către ofițerii antitero, ci doar expulzate din Republica Moldova.

Potrivit unei note informative SIS precizează: „ Drept urmare a numărului mare de informaţii eronate apărute în spaţiul public referitoare la acţiunile ofiţerilor SIS, precizăm că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate  indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova,  nu au fost reţinute, aşa precum greşit a fost prezentată informația în spațiul public, dar au fost expulzate din ţară. La fel, este complet falsă informaţia precum că printre cei 7 cetăţeni străini ar fi fost reţinut şi un minor.

În acelaşi timp, reiterăm faptul că, la fel ca în alte cazuri, inclusiv recente, atunci când cetățenii altor state au fost declarați indezirabili, de către autorităţile  abilitate, în prealabil, au  fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale”, se arată în precizarea făcută de SIS.

Amintim că, astăzi Serviciul de Informaţii şi Securitate a desfăşurat în această dimineaţă, o operaţiune complexă, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. În rezultat, șapte persoane au fost expulzate din Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile