Logo Realitatea.md

Premier Energy s-a implica și va asigura gratuit buna funcționare a Centrului de triere de la Moldexpo, din punct de vedere energetic

03 Aprilie 2020, 15:41 // Actualitate

Premier Energy Distribution asigură operațional și logistic alimentarea fiabilă cu energie electrică a Centrului de triere, creat în contextul pandemiei de coronavirus, la Moldexpo, pentru a face față situației dificile.

Specialiștii companiei energetice au coordonat cu responsabilii de amenajare a instituției medicale nou create puterea estimată de racordare, tipul receptoarelor și gradul prevăzut de fiabilitate pentru buna funcționare a acestora, precum și schemele de conectare la rețelele de distribuție, asigurând operativ îndeplinirea gratuită a tuturor lucrărilor necesare în acest sens.

Totodată pentru sporirea fiabilității alimentării cu energie electrică a Centrului de triere și garantarea menținerii sub tensiune a echipamentelor medicale și a infrastructurii acestuia prin intermediul unei surse autonome de rezervă, Premier Energy Distribution a instalat un generator mobil de o capacitate suficientă, asumându-și în totalitate consumul de resurse pentru funcționarea lui.

În contextul acțiunilor de pregătire a deschiderii la Centrul Expozițional Moldexpo a Centrului temporar de triere a pacienților suspectați de îmbolnăvire cu COVID 19, compania Premier Energy Distribution și-a asumat prompt toate activitățile de asigurare fiabilă cu energie electrică a locațiilor noii instituții medico-sanitare conform solicitărilor responsabililor tehnici ai acesteia. Astfel, instalațiile de alimentare cu energie electrică au fost ajustate tehnic noilor cerințe, fiind operate modificările necesare în scheme pentru asigurarea fiabilă a alimentării de bază, de asemenea, a realimentării operative de rezervă în caz de necesitate. Au fost inspectate toate instalațiile de alimentare fiind efectuate lucrările profilactice necesare pentru buna lor funcționare.

Totodată, ținând cont de lipsa la noul Centrul de triere a unei surse autonome de energie electrică, care să asigure în caz de necesitate funcționarea neîntreruptă a echipamentelor medicale de terapie intensivă și reanimare, Premier Energy Distribution a decis să asigure gratuit în acest scop instalarea unui generator din dotarea sa, pe care să-l asigure cu un mecanism de cuplare automată, combustibil și toate celelalte consumabile necesare pe durata funcționării acestui centru.

Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Premier Energy în Moldova a subliniat că „orice ajutor este necesar și toate eforturile depuse de Premier Energy Distribution pentru livrarea fiabilă cu energie a Centrului de triere de la Moldexpo, conform cerințelor instituțiilor medicale, sunt oferite gratuit pentru ca împreună să reușim să înfruntăm această grea încercare pentru întreaga lume".

În plus, operatorul de distribuție a pregătit mijloace tehnice extinse pentru orice urgență care poate apărea și echipe operative de intervenție 24/7, în caz de necesitate.

Astfel, asigurarea fiabilă cu energie electrică care susțin eforturile cadrelor medicale și autorităților în lupta cu COVID19, completează celelalte acțiuni întreprinse de Premier Energy în Moldova, cum ar fi donațiile bănești pe conturile Primăriei municipiului Chișinău și a CCF Moldova în colaborare cu Asociația Businessului European, precum și donațiile personale din partea angajaților întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice pentru procurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical din țara noastră, ce depune eforturi mari pentru a salva persoanele afectate de COVID19 și a proteja sănătatea oamenilor.

De asemenea, Premier Energy în Moldova este în contact permanent cu autoritățile competente și forțele de securitate ale statului pentru a realiza planuri de urgență specifice în instalațiile critice cu scopul asigurării neîntrerupte a furnizării de energie electrică a cetățenilor, spitalelor, centrelor de sănătate și garantarea necesităților lor de bază.

Amintim că, săptămâna trecută, Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat că a decis să amenajeze un Centru de triere a bolnavilor de coronavirus la Moldexpo, cu o capacitate de 700 de paturi. Centrul trebuia să fie funcțional de miercuri, cel târziu joi, 2 aprilie, însă acest lucru așa și nu a fost realizat. Ulterior, autoritățile au anunțat că va fi pus în funcțiune la sfârșitul acestei săptămâni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile