Logo Realitatea.md

Premieră! Dacia prezintă Noul Duster (GALERIE FOTO)

30 August 2017, 11:53 // Auto

În 2010 românii făceau cunoștință cu un model sortit să devină mai popular decât Logan-ul care ajunsese în paginile tuturor publicațiilor de specialitate din Europa. Nimeni nu se aștepta ca Duster să intre pe sub pielea clienților de pe Bătrânul Continent și nu numai.

Însă, Dacia a fost unul dintre producătorii care a profitat din plin de pe urma exploziei segmentului SUV-urilor, reușind să vândă peste un milion de Dustere.

La șapte ani de la debut, constructorul din Mioveni trage cearceaful de pe a doua generație Dacia Duster. Programat să fie expus în fața publicului în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, la mijlocul lui septembrie, noul Duster nu ne-a rezervat surprize majore la nivel estetic, scrie Automarket.

Echipa condusă de Laurens van den Acker, șeful de design Renault, a continuat aspectul robust al SUV-ului românesc și nu a abandonat look-ul care recomandă mașina pentru rularea în teren accidentat.

Partea frontală vine cu o nouă semnătură luminoasă a LED-urilor diurne, cu o grilă încadrată de blocuri optice noi, cu nervuri redesenate pentru capotă și cu scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale, de culoare crom satinat, menit să evidențieze și caracterul 4x4.

Profilul a primit un parbriz amplasat cu 100 mm mai în față și mai înclinat comparativ cu vechiul model, noi bare de pavilion, pasaje ale roților ceva mai generoase și jante de 17 inch.

În partea din spate, Dacia ne-a rezervat o serie de surprize, care încep cu designul stopurilor. Acestea flanchează hayonul și au preluat semnătura luminoasă cu patru carouri de culoare roșie, întâlnită și la faceliftul lui Sandero și Logan. Corespondentul scutului frontal este protecția spoilerului posterior, vopsită de asemenea în crom satinat.

La toate acestea se adaugă o nouă culoare de caroserie, botezată Orange Atacama.

Dacia nu a oferit imagini cu interiorul noului Duster, dar promite că va dezlega misterul în data de 12 septembrie, în prima zi de presă a Salonului Auto de la Frankfurt. Comunicatul de presă anunță doar că noul Duster va primi materiale cu o calitate îmbunătățită și o serie de echipamente noi, implicit tehnologii superioare generației actuale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile