Logo Realitatea.md

PREMIERĂ! Oferta turistică a Moldovei a fost prezentată la o expoziție specializată din Italia (GALERIE FOTO)

07 Aprilie 2017, 14:03 // Economie

Sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, oferta turistică  Moldovei a fost  prezentată în premieră pe piața italiană. Asociația Națională Pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) cu suportul partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, a reprezentant Republica Moldova la expoziția specializată Borsa Internazionale del Turismo (BIT) organizată în orașul italian Milano, în perioada 2-4 aprilie.

Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM:Moldova are șanse să convingă turistul din Italia prin patrimoniul cultural și istoric, cu origini latine din perioada Imperiului Roman, dar și prin viața rurală, Vinul Moldovei și pentru deliciile noastre gastronomice. Italia este una din cele două piețe țintă pentru turismul receptor, datorită mai multor indicatori strategici: conectivitate avia cea mai înaltă din țările europene, profilul turistului italian, în căutare de noi destinații turistice necunoscute, precum și prezența unei diaspore importante de moldoveni în Italia. Prezența cu un stand de țară atractiv și bine organizat, întâlnirile cu presa specializată și tur-operatorii italieni au fost pilonii principali ai participăriila BIT Milano. Pentru a face Moldova mai accesibilă am organizat tururi în realitate virtuală la cele mai importante destinații turistice naționale, ceea ce a impresionat vizitatorii standului. În parteneriat cu Asociația Profesională a Bucătarilor din Italia, am organizat un show gastronomic de preparare a plăcintei tradiționale, servită cu vinul din Moldova, unde au participat reprezentanți ai ambasadei RM în Italia, reprezentanții diasporei, presa locală și vizitatori ai expoziției. Vom continua sa explorăm piața italiană de turism prin campanii de comunicare, vizitele presei și agențiilor de turism din Italia, participarea la alte expoziții și foruri de afaceri.”

Evenimentele de acest fel se aliniază la direcțiile strategice de promovare a țării, în conformitate cu Cadrul strategic de marketing și promovare a turismului în 2017-2019, elaborat de sectorul de turism cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Doina Nistor, director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova și Guvernului Suediei: „Industria turismului din Republica Moldova este o strategică și competitivă, care, dacă va fi susținută prin reglementări și politici adaptate,  ar putea creștere considerabil, contribuind la crearea de noi locuri de muncă, în special în zonele rurale. Susținem implementarea unor acțiuni de promovare complexe pe piețele țintă pentru sectorul de turismul receptor, creând astfel imaginea Republicii Moldova ca destinație turistică inedită în centrul Europei. Credem că numărul turiștilor italieni poate crește simțitor, datorită la asemenea programe, dar și cu ajutorul diasporei noastre”.

La târgul de profil au fost prezenți tur-operatori: „Tatra Bis”, „Slavion Travel” și „Ways Travel”, și vinăriile „Castel Mimi” și „Purcari”, care au făcut cunoscută ofertă turistică a Moldovei. 

Pe parcursul celor 3 zile, reprezentanții agențiilor de turism au avut zeci de întâlniri cu operatori din Italia, dar și alte țări precum SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, care erau în căutare de noi destinații turistice, cu oferte orientate pe turismul gastronomic și de aventură ușoară.

Tatiana Lazăr, tur-operator, TatraBIS: „La BIT Milano, italienii au învățat cum se fac adevăratele plăcinte moldovenești cu brânza, cozi de ceapă și mărar. Viorica, stabilită cu traiul în orașul Parma a făcut echipă bună cu marii bucătari italieni. Publicul a rămas încântat de vinul nostru! Se pare că și dragostea de țară trece tot prin stomac!”

Parascovia Popov, manager departamentul de turism, Vinăria Purcari: “În ultimii ani numărul de turiști italieni la vinăria noastră a crescut simțitor.La BIT Milano ne-am convins c[ această piață are multe de oferit și trebuie să depunem toate eforturile pentru a o dezvolta. ANTRIM a gestionat profesionist prezența la târg și așteptăm următoarele evenimente de promovare.”

Stela Stângaci, Ambasadorul Moldovei în Italia: ”Multiplele conexiuni directe din Chișinău cu mai multe orașe italiene precum  Milano, Bergamo, Roma, Bologna, Verona și Veneția reprezintă un avantaj competitiv pentru creșterea turismului în Moldova. Totodată, moștenirea culturală a dacilor și din perioada Imperiului Roman, fac din Republica Moldova o destinație de interes pentru italieni.”

Anul trecut, 34.829 cetățeni italieni au vizitat Republica Moldova, dintre care 71% au sosit pe cale aeriană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)