Logo Realitatea.md

Premierul a cerut identificarea soluțiilor pentru reparația drumului deteriorat din Anenii Noi! În aceast sens va fi creat un grup de lucru (VIDEO)

04 August 2016, 15:43 // Economie

Aflat într-o vizită de lucru în raionul Anenii Noi, prim-ministrul Pavel Filip s-a documentat despre funcționarea carierei de pietriș din satul Delacău și a inspectat starea drumurilor din localitățile din apropiere. Premierul a subliniat că este primordial ca activitatea carierelor să nu creeze disconfort locuitorilor din regiune, iar antreprenorii să se implice nemijlocit în repararea porțiunii de drum deteriorate.

Embed:

“Este foarte bine că există cariere care își desfășoară activitatea economică în raion, sunt create locuri de muncă și achitate salarii. Cu toate acestea, trebuie să nu uităm că o parte din activitatea acestora este făcută în disconfortul cetățenilor. Aceasta este o problemă care trebuie să o rezolvăm și trebuie să vedem cum poate contribui fiecare parte la acest proces: agenții economici, administrația locală și Guvernul”, a menționat prim-ministrul.

Totodată, șeful Executivului a spus că urmează să fie analizată activitatea fiecărei din cele 20 de cariere din raionul Anenii Noi, precum și legalitatea acestora. 

Premierul Pavel Filip a anunțat că a fost creat un grup de lucru care va identifica soluțiile pentru reparația drumului. Un proiect în acest sens este deja elaborat și prevede alocarea a 190 milioane de lei pentru reparația unei  porțiuni de drum de aproximativ 31 de km. În context, șeful Executivului a anunțat că urmează să fie analizate posibilitățile de alocare a surselor financiare din Fondul Rutier, îndemnând, totodată, autoritățile publice și agenții economici să contribuie la finanțarea proiectului.

În discuții, conducătorii carierilor de pietriș s-au arătat deschiși pentru a colabora și a contribui la reparația porțiunii de drum deteriorat. Totodată, s-au analizat posibilitățile de deschidere a traseelor de ocolire pentru transportarea zăcămintelor.

În raionul Anenii Noi sunt extrase aproximativ 65 % din cantitățile totale de nisip și prundiș din Republica Moldova.

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile