Logo Realitatea.md

Premierul anunță că, anul acesta, nu vom avea brad, concerte și târguri de Crăciun în centrul capitalei

18 Noiembrie 2020, 08:10 // Life

Premierul Ion Chicu a declarat că, anul acesta, sărbătorile de iarnă vor trece fără tradiționalul brad, concerte și fără târguri de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale, centrul capitalei. Un anunț oficial nu a avut loc, însă declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Foto simbol

„Într-o lună încep sărbătorile de iarnă, de Crăciun. Ne-am gândit la ele din vară. Anul acesta nu trebuie să ne facem iluzii din cauza pandemiei. Nu va fi acel scenariu consacrat cu târguri de Crăciun. S-a discutat la Cancelaria de Stat, am înțeles că colegii au discutat și cu Primăria. Primăria va organiza ceva în scuarul Catedralei. Nu va fi târgul de Crăciun. Guvernul nu va organiza târgul de Crăciun și din câte am înțeles de la colegii de la cancelarie, nici acel brad renumit care este în fiecare an poziționat în fața Guvernului, nu va fi”, a declarat Ion Chicu.

Șeful Executivului susține că tradiționalul brad care era amplasat și împodobit în straie de sărbătoare în inima capitalei, va fi înlocuit cu brazii deja existenți din preajma Arcului de Triumf: „Vor fi împodobiți brazii din adiacent-ul Arcului de Triumf din scuarul catedralei. Aici (în fața Guvernului) nu vom aduce bradul anul acesta, cel puțin așa m-au informat colegii de la Cancelarie, dar vedem pe parcurs. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor de altă dată”.

CITEȘTE ȘI:

Alte peste o mie de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 19 decese, înregistrate în Moldova în ultimele 24 de ore

Citeste tot despre: brad, Craciun, târguri
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile