Logo Realitatea.md

Premierul Chicu a descris relația dintre Republica Moldova și România drept „dificultăți de moment”

21 Ianuarie 2020, 08:13 // Politica

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a descris actuala relație dintre țara noastră și România drept „dificultăți de moment care pot fi depășite, dacă domină înțelepciunea”. Oficialul s-a arătat convins că „pe ambele maluri ale Prutului există suficientă înțelepciune”.

Foto: tv8.md

Întrebat la emisiunea „Punctul pe AZi” de la tvr, dacă nu este afectat de recentele critici venite din partea premierului român, Ludovic Orban, şi a preşedintelui României, Klaus Iohannis, către conducerea de la Chişinău; Ion Chicu a spus că România şi Republica Moldova „vor fi împreună indiferent de ce vor declara politicienii”.

„În ce priveşte unele declaraţii, manifestări de simpatie sau antipatie, în ultimii ani noi am avut mai multe. Noi nu vrem să ajungem la împroşcări, sunt sigur că asta nu este salutat nici de cetăţenii Republicii Moldova, nici de cetăţenii României. Eu ştiu că în România va fi campanie electorală, ca şi în Republica Moldova. Dacă unii politicienii îşi setează mesajele electorale în aşa mod... Eu sunt sigur că relaţiile noastre se vor consolida, dorinţa poporului este mai presus decât a celor care pe o perioadă sunt la putere (...) Eu cred că rolul unui conducător responsabil este să facă tot ce e posibil să aibă relaţii bune cu vecinii”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mulțumit României pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis: Vom relua cooperarea deplină cu Republica Moldova, când vom vedea continuarea parcursului european

(VIDEO) Șeful statului comentează declarațiile omologului român: „... frații de peste Prut...”

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

Răspunsul premierului moldovean privind criticile aduse în ultima perioadă Guvernului de mai mulți oficiali români (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile