Logo Realitatea.md

Premierul Ion Chicu va discuta mâine, la Moscova, despre inițiativa Rusiei privind distrugerea munițiilor de la Colbasna

19 Noiembrie 2019, 18:22 // Actualitate

Inițiativa Rusiei privind distrugerea munițiilor din depozitul de la Colbasna va fi discutată mâine, la Moscova, la nivelul prim-miniștrilor Ion Chicu și Dmitri Medvedev. Despre aceasta a declarat după ședința Cabinetului de Miniștri de astăzi, Ion Chicu.

foto: dw.com

Întrebat dacă susține retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, premierul Ion Chicu a răspuns confirmativ, menționând că va vorbi mâine, în cadrul vizitei sale la Moscova, și despre inițiativa Rusiei privind „utilizarea” (n.r. o calchiere din rusă cu sens de „distrugere”) a armamentului stocat la Colbasna. 

„Bineînțeles susțin retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult ca atât, cunoaștem inițiativa Federației Ruse de a începe utilizarea armamentului stocat la Colbasna. Mâine vom discuta mai în detaliu despre această inițiativă, astfel încât ulterior să discutăm și cu alți parteneri ai Republicii Moldova să agreăm un mecanism care ar permite utilizarea rapidă a acestui arsenal de armament de pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior vom avansa cu alte soluționări ale conflictului”, a declarat Chicu.

Menționăm că vizita oficială a prim-ministrului Republicii Moldova în Rusia va fi prima din ultimii șapte ani. Ultima dată, premierul Vlad Filat a mers la Moscova în septembrie 2012, atunci întâlnindu-se tot cu Dmitri Medvedev.

Vedeți și: În jur de 22 de mii de tone de muniții sunt depozitate în regiunea transnistreană

Șoigu i-a spus lui Dodon că Rusia e gata să inițieze utilizarea munițiilor stocate în satul Colbasna (FOTO)

Fost membru CUC: Faptul că rușii vor să distrugă munițiile din Transnistria nu trebui să ne sperie. În gardă ar trebui să ne pună semnarea acordului militar

OSCE este gata să ofere asistență Moldovei pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile