Logo Realitatea.md

Premierul Pavel Filip comentează ieșirea Republicii Moldova din CSI 

02 Februarie 2018, 11:13 // Actualitate

Ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu va fi benefică pentru țara noastră. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip, în cadrul emisiunii ”Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

„Astăzi, CSI nu este doar Rusia, avem relații bune, avem un acord de comerț liber și multe alte facilități pe care le avem cu țările membre din CSI. Analiza efectuată de către colegii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii vorbește despre faptul că plecarea Republicii Moldova din CSI nu este benefică pentru țara noastră”, a spus Pavel Filip.

La final, premierul a ținut să menționeze că relația cu Federația Rusă trebuie să fie bazată pe respect reciproc.  

„Cu Rusia ne dorim relații bune. În anul 2016, am depus mult efort, am reușit să deblocăm un șir de probleme, am avut întrevederi cu conducerea de vârf. Totuși, cu părere de rău, lucrurile s-au blocat după alegerea președintelui R. Moldova. La fel, în această perioadă nu am primit mai multe răspunsuri la întrebările adresate într-o notă oficială”, a menționat oficialul.

Democrații consideră că propunerea denunțării acordului semnat cu CSI nu este binevenită

Realitatea.md amintește despre faptul că recent, Partidul Liberal a depus un proiect de lege în Parlament privind ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente, în conformitate cu noile viziuni socio-economico-politice ale țării și anume cele de orientare spre spațiul european.

Emisiunea cu participarea lui Pavel Filip o găsiți aici. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile