Logo Realitatea.md

Premierul Pavel Filip și opt miniștri pleacă luni la cea de-a doua reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE de la Bruxelles

12 Martie 2016, 16:24 // Actualitate

Premierul Pavel Filip însoțit de opt miniștri din Cabinetul său vor efectua, în perioada 14-16 martie curent, o vizită la Bruxelles, unde va avea loc cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. În cadrul reuninii va fi discutată foia de parcurs privind acţiunile prioritare ale guvernării în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE. Programul vizitei include şi o serie de întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul structurilor europene.

În cadrul şedinţei de astăzi a Executivului, a fost aprobată componenţa nominală a delegaţiei ţării noastre, din care fac parte: vicepremierii Gheorghe Bălan; Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene; Octavian Calmîc, ministru al Economiei; precum şi miniştrii  Finanţelor, Octavian Armaşu; Justiţiei, Vladimir Cebotari; Mediului, Valeriu Munteanu; Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan; precum și cel al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Din componența delegeației moldovenești la Bruxelles vor face parte, de asemenea, viceministrul de Externe, Daniela Morari, șeful Cabinetului prim-ministrului, Violeta Văsa, consilierul principal de stat al prim-ministrului pe comunicare, Stela Nistor, consultantul principal în Biroul comunicare și relații cu presa al Cancelariei de stat, Eduard Stucalici, și ofițerul de pază Anatolie Golea.

Programul vizitei premierului Pavel Filip la Bruxelles include şi o serie de întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul structurilor europene, în cadrul cărora vor fi prezentate rezultatele obţinute de Executiv în procesul de promovare a reformelor, dar și prioritățile de dezvoltare a ţării noastre, în perioada următoare.

Realitatea.md amintește că Cabinetul de Miniștri în comun cu Parlamentul Republicii Moldova a elaborat şi aprobat Foaia de parcurs privind acţiunile prioritare ce necesită a fi întreprinse pentru avansarea reformelor, asigurând o stabilitate în ţară şi accelerând procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE. Documentul reprezintă o listă consolidată de măsuri, angajamente şi termene de implementare a acțiunilor în vederea depășirii provocărilor constatate în Concluziile Consiliului Uniunii Europene pentru Afaceri Externe din 15 februarie 2016 şi a celor semnalate de alţi parteneri de dezvoltare, răspunzând totodată așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile