Logo Realitatea.md

Premierul Pavel Filip, în vizită la o casă de copii de tip familial din raionul Hîncești! Ce daruri le-a adus copiilor (FOTO)

02 Iunie 2017, 17:52 // Societate

Cu mai multe obiecte electrocasnice şi alte daruri, premierul Pavel Filip a mers astăzi în vizită la familia Samocrainîi Andrei şi Eugenia, din satul Călmăţui, raionul Hînceşti.

Foto: gov.md

Soții Samocrainîi sunt educatori în serviciul „casă de copii de tip familial” şi au crescut, îngrijit şi educat patru fete cu vârstele între 7 şi 17 ani. Andrei şi Eugenia au mai crescut şi educat, în acelaşi mod, șase copii biologici (cinci băieţi şi o fată), dintre care trei sunt deja căsătoriţi.

Istoria educatorilor în serviciu pentru Andrei şi Eugenia Samocrainîi a început în anul 2006. Pe timp de vară primeau în grijă copiii care erau amplasaţi în şcolile internat, ca mai apoi, din anul 2009 casa soţilor Samocrainîi să devină „casă de copii de tip familial”.

„Dincolo de toate greutățile vieții, este foarte important ca toți copiii să aibă parte de grija părintească. Ceea ce faceți este un lucru deosebit, iar cea mai mare bogăție a părinților este recunoștința copiilor. Voi sunteți împliniți, aveți mulți copii, sunteți răsplătiți cu recunoștința lor”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Prim-ministrul a vorbit cu membrii familiei despre dificultățile cu care se confruntă zi de zi și planurile acestora de viitor. În context, fetele mai mari au spus că după absolvirea școlii din localitate își vor continua studiile și vor depune tot efortul necesar pentru a-și construi o carieră de succes. Una dintre ele vrea să devină polițist, iar cealaltă - bucătar. Pavel Filip le-a încurajat să progreseze, să învețe și să muncească pentru a-și îndeplini visele.

Familia a mulțumit premierului și autorităților locale pentru suportul și grija acordată, iar mezinele casei au încântat oaspeții, recitând poezii despre părinți și cântând despre copilărie.

Citeste tot despre: cadouri, casă de copii, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile