Logo Realitatea.md

Premierul sugerează cetățenilor să nu se aventureze la drum! Filip a cerut ca în localitățile rămase fără lumină să fie duse GENERATOARE electrice

21 Aprilie 2017, 20:29 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip le sugerează locuitorilor capitalei să stea în zilele următoare acasă pentru a oferi posibilitatea echipelor de salvatori și altor instituții specializate să intervină în voie în zonele afectate de stihie, pentru a debloca toate drumurile. 


Foto: Captură Video

"Apelul meu e ca cetățenii să se abțină de la deplasări, mai ales pe timp de noapte și mâine...ca să oferim instituțiilor specializate posibilitatea să taie arborii, să deblocheze drumurile. Or atunci când e mult transport, e mai dificil să faci aceste lucrări", a spus premierul la ledința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

De asemenea, Filip a cerut Ministerul Economiei și companiei Gas Natural Fenosa să prezinte o informație complexă, pentru ca cetățenii să știe când ar putea fi reconectați la energia electrică. Mai mult, premierul a solicitat și ca în localitățile rămase până acum în beznă și care nu vor avea prea curând curent să fie puse la dispoziție generatoare electrice.

"Este necesar să faceți o inventariere a generatoarelor electrice astfel încât să ajungem cu ele în locaitățile fără lumină, ca oamenii să beneficieze de lumină, fie să își încarce telefonul", a precizat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a cerut și ca poliția să fie în alertă în zilele ce urmează, pentru a-i atenționa la timp pe șoferi despre sectoarele de drum în care se circulă cu dificultate sau deloc. 

Șeful Cabinetului de miniștri a mai menționat ca celula de criză își continuă activitatea 24/24. 

"În zilele care urmează, instituțiile statului nu se vor odihni", a conchis premierul Pavel Filip.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile