Logo Realitatea.md

Preparau droguri PVP, după care le vindeau prin țară: două laboratoare, identificate și șapte persoane, încătușate (VIDEO)

20 Decembrie 2018, 10:18 // Societate

Un grup infracțional, care a pus în aplicare o schemă infracțională de contrabandă, producere și comercializare a drogurilor sintetice, a fost destructurat de către procurorii PCCOCS și ofițerii Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției. Șapte persoane, printre care și capul grupului, au fost încătușate și plasate în arest preventiv.

Este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, originari din Chișinău și din raioane din stânga Nistrului. Investigațiile pe caz continuă întru identificarea tuturor membrilor.

Fenomenul de comercializare a drogurilor prin intermediul căilor online se pare că ia amploare. Cel puțin a fost destructurat un nou grup activitatea căruia a fost monitorizată încă de la începutul anului 2018.

Astfel, ofițerii și procurorii au identificat principalii membri care avea roluri împărțite de producere a drogurilor, de ambalare în doze și de distribuire a acestora clienților. Totodată, au identificat și două laboratoare.

Fiecare avea un salariu din schema infracțională. Spre exemplu, persoanele care produceau drogurile de tip PVP se alegeau lunar cu o sumă de 50.000 de lei și plus la asta mai primeau și bonusuri. Bonusurile se ofereau în funcție de cantitatea și calitatea drogurilor produse.

PVP este un drog sintetic - analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acționea de distrugerea a organismului este mult mai rapidă. Deci, pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 150 de lei, pentru 1 gram de PVP - 500 de lei.

Schema este bine cunoscută. Curierii plasau drogurile în anumite locuri publice și făceau o fotografie pe care le-o trimiteau liderului grupului. Ultimul sistematiza informația și divulga clienților coordonatele, doar după ce aceștia efectuau plata electronică.

Unul din membrii grupului, student la una din universitățile din țară la specialitatea de informatică, a pus umărul la fondarea a două magazine electronice pentru comercializarea drogurilor. 

De la 5 decembrie 2018 până în prezent, au fost efectuate 12 percheziții acasă, în laboratoare și în mijloacele de transport ale suspecților. Mai întâi, au fost ridicate 450 de grame de droguri de tip PVP și cinci litri de percursori, adică materia primă din care se produceau drogurile.

Mai multe detalii, aflați din conferința de presă transmisă live de Realitatealive.md:

Realitatea.md va reveni cu imagini video din cadrul operațiunii de monitorizare și reținere a celor șapte suspecți, dar și cu informații detaliate despre caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile