Logo Realitatea.md

Presa din România scrie despre cum se instituie cenzura în presa de la noi: „Coronavirus vine și cu cenzură, nu doar cu blindate!”

26 Martie 2020, 08:40 // Actualitate

Presa din România scrie despre cum se instituie cenzura jurnaliștilor din Republica Moldova. Rfi România a contactat pentru un comentariu directorul executiv al Asociației Presei Independente de la noi, Petru Macovei, care a declarat că este un abuz al președintelui Consiliului Audiovizualului (CA), Dragoș Vicol, ce comportă riscuri enorme pentru libertatea de exprimare.

Foto: Facebook

Rfi.ro

„Este un abuz al președintelui Consiliului Audiovizualului care comportă riscuri enorme pentru libertatea de exprimare și libertatea presei. Practic, se instituie restricții la limita cenzurii, iar jurnaliștii din mass-media audiovizuale vor fi limitați în expunerea unor opinii diferite de cea a autorităților în legătura cu pandemia COVID-19. Și structurile de reglementare din alte țări au emis dispoziții pentru reflectarea în media, în timpul stării de urgență, însă CA din Moldova a depășit orice limită”. Astfel a comentat la RFI, Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente, dispoziția emisă miercuri de CA.

Rfi România a mai scris următoarele: „Spre exemplu, există și instrucțiunea Consiliului Național al Audiovizualului din România, dar aici e cu totul altceva decât ceea ce impun autoritățile moldovene. Din instrucțiunea CNA de peste Prut aflăm că instituția ”a solicitat furnizorilor de servicii media audiovizuale să asigure măsurile redacționale necesare, adaptate stării de urgență instituite, în vederea respectării obligațiilor legale privind informarea corectă a publicului, printre care și difuzarea informațiilor preluate din surse oficiale și surse de încredere, naționale și internaționale, astfel încât serviciile media audiovizuale să poată contribui la combaterea contaminării publicului cu fake news apărute pe rețelele de socializare; verificarea oricăror informații legate, direct sau indirect, de subiectul coronavirus”

Libertatea

G4media

Adevărul

InfoPrut

La același subiect:

Opoziția, chiar și guvernarea, strigă „atac la libertatea presei”. Între timp, rămân valabile interdicțiile impuse instituțiilor care difuzează știri despre coronavirus

Vicol, întrebat despre cenzură, s-a răzbunat pe trecut: „Doamne fereşte să ne fi prins această pandemie cu Maia Sandu”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile