Logo Realitatea.md

Presa italiană, despre cum ajung moldovenii în Italia în pofida restricțiilor de intrare în țară

04 August 2020, 19:17 // Actualitate

Cetăţenii din Republica Moldova sunt, în aceste zile, subiect de reportaje în presa italiană, scrie Medifax. Jurnaliştii de la cotidianul La Repubblica au realizat un reportaj în parcările din sudul Romei unde sosesc moldovenii în pofida ordonanţei emise de ministerul italian al Sănătăţii care interzice intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, pe fondul crizei sanitare.

foto simbol: AFP

Informaţia a fost preluată şi de cotidianul Il Giornale, care descrie cum este încălcată legea pe ruta Chişinău-Roma. Chiar şoferii acestor curse ilegale povestesc cum ajung, fără probleme, în Capitala Italiei.

Un prim obstacol este vama de la Giurgiuleşti, poarta spre Europa, scrie presa italiană.

„În funcţie de cine e pe tură, moldovenii plătesc 50 de euro sau mai mult, atât vameşului cât şi şoferului de autocar”, a povestit un şofer jurnaliştilor italieni. În urma unor calcule estimate, vameşii ar putea câştiga şi 3.000 de euro pe tură.

Odată ce au pus piciorul în Uniunea Europeană, nu îi mai controlează nimeni. În 36 de ore, plătind 100 de euro pe bilet, moldovenii ajung la Milano, Trento, Padova sau Roma. Şoferii sunt informaţi dacă la destinaţie autorităţile italiene efectuează controale. Pentru a le evita, ei opresc înainte de punctul de sosire şi călătorii îşi sună rudele să îi preia cu maşinile personale.

Vedeți și: Cereau până la 100 de euro pentru certificate COVID și contracte false de muncă. Doi polițiști de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia, reținuți de CNA

CNA anunță despre identificarea altor doi suspecţi în dosarul traversării frontierei Giurgiuleşti-Galaţi cu certificate medicale şi contracte de muncă false

Italia și-a închis granițele pentru cetățenii din Moldova și alte 12 țări din afara UE

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile