Logo Realitatea.md

Adevăr sau manipulare?! Ce imagini video a dat presa rusă de la întâlnirea delegației de la Chișinău cu piloții moldoveni

18 Februarie 2019, 07:45 // Actualitate

Presa rusă a publicat cu titlul de exclusiv imagini video de la întâlnirea delegației Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) cu cei doi piloți moldoveni, salvați din captivitatea talibanilor, care în prezent se află într-un spital de la Moscova, Federația Rusă.

Întrevederea a avut loc sub stricta supraveghere a reprezentanților organizației non-guvernamentale „Delovaia Rossia” condusă de Igor Ceaika, fiul fostului procuror general rus. Totul arată de parcă concetățenii ar fi deranjați de vizita secretarului general de stat al MAEIE Mihail Căpățînă și a medicului-șef al spitalului Cancelariei de Stat Evgheni Vasiliev.

În imagini, ei spun că vor să treacă cursul de tratament la Moscova și, deocamdată, nu merg acasă. Mai multe vedeți, mai jos:

Embed:

Realitatea.md amintește cu referire la MAEIE că această întrevedere a avut loc după o săptămână de solicitări oficiale către autoritățile ruse despre locul aflării și starea de sănătate a concetățenilor Lionel Buruiană și Mihai Crihan.

Delegația de la Chișinău a identificat prin eforturi proprii locul deținerii acestora și vineri s-au deplasat la instituția medicală cu pricina, acolo unde după mai multe ore de tratative cu agenții de securitate ONG-ului „Delovaia Rossia”, oficialii moldoveni au obținut permisiunea de a discuta cu ei doar pentru 10 minute.

Tot în presa rusă, se vehicula că moldovenii ar putea fi aduși în țară abia după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

La același subiect:

Presa rusă: Piloții moldoveni au fost cei care au refuzat să ia legătura cu delegația de la Chișinău

Vrem să începem să trăim din nou... Primele declarații ale piloților moldoveni în presa rusă (VIDEO)

Relația de prietenie dintre Dodon și Ceaika, rusul în custodia căruia se află piloții moldoveni. Totul are un iz penal

Citeste tot despre: MAEIE, piloții moldoveni, presa rusă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile