Logo Realitatea.md

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, și-a dat demisia! A fost șef la FMF peste douăzeci de ani

22 Aprilie 2019, 15:07 // SPORT

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut pe pagina de internet a FMF. Pavel Cebanu se afla la șefia FMF din anul 1997, iar ultimul mandat era al șaselea și urma să și-l încheie în anul 2021.

Foto: timpul.md

”De peste 55 de ani sunt în fotbal. La început în fotbalul de copii, ulterior jucător în fotbalul mare, la cea mai iubită echipă a fotbalului moldovenesc, apoi antrenor, iar ultimii ani mi s-a încredințat să conduc Federația Moldovenească de Fotbal. La toate aceste etape din viața mea am încercat să dau tot ce am mai bun. Sunt recunoscător soartei că, am reușit să aduc clipe de bucurie microbiștilor moldoveni în perioada când am jucat la echipa Nistru Chișinău.

Probabil atunci s-a creat o imagine a mea în fotbal, care m-a urmat pe parcursul întregii vieți și a trebuit să depun mult efort, ca să nu dezamăgesc la etapele următoare.

Dacă am reușit sau nu, nu pot să mă pronunț eu. Dar pot spune sincer că, simțul de responsabilitate nu m-a părăsit niciodată. Asta am cerut de la toți cei cu care am lucrat.

Acum, după trecerea anilor sunt sigur că, anume această atitudine m-a ajutat să realizez unele lucruri. Iar spiritul de echipă și încrederea oamenilor din fotbal, m-a făcut să accept această funcție înaltă din fotbalul moldovenesc, pe parcursul a toți acești ani”, se arată în mesajul lui Pavel Cebanu publicat pe pagina FMF.    

Cebanu a mai subliniat că a avut intenția de a se retrage de la șefia FMF încă în urmă cu doi ani.

”Doi ani în urmă, înaintea ultimului Congres al FMF de dare de seamă și alegeri am avut intenția să mă retrag, dar adresările insistente și susținerea deplină a membrilor Federației m-au făcut să accept să mai continui. Nu doream să-i dezamăgesc pe toți cei care au avut încredere în mine și în proiectele care urmau să fie realizate. Atunci am spus membrilor Comitetului Executiv că voi continua încă doi  ani pentru a asigura începutul unor proiecte, care erau în programul nostru de activitate și apoi voi lua o decizie”, a spus Pavel Cebanu.

 ”După cum am menționat nu este o decizie spontană, dar una pe care am luat-o cu mai mult timp în urmă și trebuia să o comunic după ce vor trece doi ani de la ultimul Congres de dare de seama din 2017. Acești doi ani au trecut. Nu este o decizie ușoară, dar este decizia mea personală și am dorit să o comunic opiniei publice”, a menționat președintele FMF.

În același mesaj, Pavel Cebanu le-a mulțumit celor alături de care a muncit pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc.

Subliniem că la începutul acestei luni, Ziarul de Gardă a publicat investigația ”Șefi pe viață la FMF: Afacerea ”Fotablul”., care îl vizează inclusiv pe Pavel Cebanu, aflat în ultimii 22 de ani la șefia FMF. Potrivit ZDG, în cei 22 de ani de șefie, Pavel Cebanu și-a construit în jurul său o adevărată fortăreață de oameni devotați, propulsați în funcții cheie la Federație. Cu unii dintre ei, familia sa s-a lansat și în afaceri. Familia lui Cebanu ar avea mai multe case ce valorează milioane dar și alte bunuri imobile de valoare. Rudele acestuia gestionează, de asemenea, mai mukte afaceri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile