Logo Realitatea.md

Președintele raionului Fălești, anchetat de poliție, după ce presa l-a prins beat la volanul mașinii de serviciu

28 Noiembrie 2020, 10:21 // Actualitate

Jurnalistul NordNews, Nicolai Coșeru a fost chemat la Inspectoratul de Poliție Fălești pentru a fi audiat pe marginea incidentului din seara de 24 noiembrie, în care a fost implicat președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, care se presupune că era beat la volanul mașinii de serviciu.

Captură Video

Potrivit NordNews, poliția urmează să dea apreciere mărturiilor jurnalistului, în cadrul unui proces contravențional, care a fost deschis pe numele președintelui raionului Fălești.

„Am fost audiat în calitate de martor. Oamenii legii au deschis un dosar contravențional pe numele lui Sergiu Fîntînă. Le-am relatat despre toate cele întâmplate în seara zile de 24 noiembrie, atunci când echipa de filmare NordNews l-a surprins băut pe președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă. Sper foarte mult ca oamenii legii, cât mai curând posibil, vor face lumină pe cazul dat, iar ulterior, cei vinovați vor fi trași la răspundere”, a declarat Nicolai Coșeru.

Șeful Serviciu Supraveghere Tehnică și Accidente IP Fălești, Valentin Samson a dispus și audierea în persoană a lui Sergiu Fîntănă, dar și a unor martori, lucrători ai stației Peco din apropierea locului unde a fost surprins, marți, 24 noiembrie, de către echipa NordNews, președintele de raion cu mașina de serviciu. Informația a fost confirmată pentru NordNews de către Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Bălți.

Amintim că, la 24 noiembrie curent, jurnaliștii de la nordnews.md l-au prins beat la volanul mașinii de serviciu, pe președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, care și-ar fi sărbătorit ziua de naștere și a consumat băuturi alcoolice, iar ulterior a urcat la volanul automobilului.

Ulterior, cu o reacție la acest caz a venit și PSRM, partid din care face parte Fîntînă. Formațiunea a condamnat o asemenea iresponsabilitate din partea președintelui raionului Fălești, însă a venit și cu acuzații în adresa presei, precizând că membrii PSRM în ultima perioadă ar fi filați de către jurnaliști. 
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile