Logo Realitatea.md

Președintele țării vecine propune „pușcăria pe viață” pentru șoferii implicați în accidente mortale

14 Iulie 2020, 12:08 // Auto

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, este pentru instituirea detenției pe viață drept sentință pentru șoferii implicați în accidente rutiere, soldate cu moartea unei sau mai multor persoane. Asta deoarece actualul cadru legal privind pedepsele, în asemenea cazuri, nu a schimbat situația accidentală de pe străzile țării vecine.

Într-o ședință cu Cabinetul de miniștri, Zelenski a subliniat importanța modificării legislației, cu aplicarea unor sancțiuni dure, în special, pentru șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate.

Propunerea președintelui vine pe fondalul ultimelor noutăți tragice. Pe data de 12 iulie, într-o suburbie a Kievului, în urma unui accident fatal, au decedat patru persoane, un copil aflându-se în stare gravă la spital.

„Vreau să exprim condoleanțe familiilor victimelor. Rog să fie oferit ajutorul necesar, inclusiv pentru tratamentul copilului”, a dispus Zelenski.

Potrivit datelor prezentate de către acesta, în prima jumătate a anului 2020, pe străzile țării vecine, au decedat 1,5 mii de oameni în accidente. „Statisticile indică faptul că mai mulți oameni mor în accidente rutiere din Ucraina decât în război. Această cifră poate fi comparată cu orice epidemie”, a adăugat președintele ucrainean.

Amintim că un șofer beat a ajuns cu Mercedesul pe contrasens și a izbit violent un Hyundai, conducătorul căruia se deplasa regulamentar. În rezultat, a decedat șoferul Hyundai-ului, soția și doi copii a acestuia. Încă un copil al familiei, în vârstă de 14 ani, a fost transportat în stare gravă la spital. 

Șoferul Mercedes-ului a fost reținut, doar că și spitalizat. Testul alcoolscopic a arătat că avea în sânge 1,32 promile. Pe numele său, a fost inițiat un dosar penal pentru încălcarea regulilor de circulație, soldată cu urmări grave.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile