Logo Realitatea.md

Președinții parlamentelor statelor Nordice și Baltice vor întreprinde o vizită oficială la Chișinău (VIDEO)

18 Noiembrie 2019, 17:13 // Politica

În perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău se va desfășura vizita oficială a președinților de Parlament din Statele Nordice și Baltice (NB8), care va fi un prilej de promovare a imaginii Republicii Moldova pe plan extern. Declarați a fost făcută astăzi de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul întrevederii cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg.


În cursul întrevederii, au fost discutate subiecte ce țin de relațiile interparlamentare și agenda comună de cooperare dintre cele două țări.

Oficialii au discutat și situația social-politică din țara, la care președintele Parlamentului a reiterat disponibilitatea fermă a autorităților moldovenești de a continua și accelera reformele, în special în domeniul justiției. „O justiție corectă, o politică economică și bugetar-fiscală consecventă și previzibilă sunt determinante pentru dezvoltare”, a subliniat speakerul.

De asemenea, Greceanîi a dat asigurări că Moldova va continua să onoreze angajamentele asumate în fața partenerilor externi în cadrul acordurilor internaționale. În altă ordine de idei, Zinaida Greceanîi și Anna Lyberg au abordat subiectul implicării femeilor în politică, pledând pentru activizarea dialogului pe platforma femeilor deputate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)