Logo Realitatea.md

Prim-ministra Maia Sandu: „De această dată am avut altfel de alegeri. Dar cu siguranță, procesul electoral nu a fost ideal”

21 Octombrie 2019, 12:34 // Actualitate

Prim-ministra Maia Sandu a venti cu un mesaj pentru alegători, în care le-a mulțumit că au susținut Blocul ACUM la alegerile locale și cele repetare din circumscripțiile uninominale. „Urmează două săptămâni în care este nevoie de mobilizare pentru a câștiga turul II al alegerilor locale”, a spus oficiala.

„De această dată am avut altfel de alegeri față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie, existența numărului mare de candidați, fapt care vorbește despre caracterul liber al alegerilor, lipsa cazurilor de violență, aproape că nu au existat încercări de corupere a electoratului.

Cu siguranță, procesul electoral nu a fost ideal și vom munci pentru a remedia erorile depistate acum: vom discuta despre modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidații în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii, ne vom asigura că Consiliul Audiovizualului devine o instituție independentă care împiedică și sancționează orice formă de manipulare, propagandă și intoxicare a populației. Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI:

306 din 307 de procese verbale, procesate: Ceban, pe primul loc, iar Năstase - pe al doilea

Componența CMC: Cine a obținut cele mai multe mandate în Consiliul municipal și câte formațiuni au acces

Citeste tot despre: alegeri locale, Maia Sandu, turul 2
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile