Logo Realitatea.md

Prim-ministrul a vorbit, pentru prima dată, despre nunta fiului său: Nu a fost nuntă, a fost o masă...

01 Septembrie 2020, 19:29 // Actualitate

Deși ultimele zile subiectul principal în presă a fost „nunta boierească” a unuia dintre fiii prim-ministrului Ion Chicu și se cerea o reacție oficială, oficialul a comentat abia azi-seara, 1 septembrie, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. „Nu a fost nuntă, a fost o masă...”, a replicat printre altele acesta.

„Într-adevăr, pe data de 28 august, a fost așa o masă de sărbătoare. Fiul meu s-a căsătorit în 2019, când a încheiat un contract cu o locație din Parcul Valea Trandafirilor pentru a organiza nunta pe 30 august 2020, adică trebuia să fie alaltăieri. La sfârșitul lunii iunie, la insistența mea, a fost amânată/anulată”, a explicat Ion Chicu.

După care a continuat în următorul fel: „Oricum copiii sau tinerii au vrut să-și oficializeze căsătoria. Nu a fost o nuntă. (intervenția prezentatoarei: am văzut rochie de mireasă) Ok. Ce ați văzut dvs..., dar vă spun ce este. La eveniment, au participat exclusiv unchii și mătușile -  sora mea, doi frați și o soră a soției. Nu s-a încălcat nimic, în opinia mea”.

„Am văzut speculații, mult politic. Asta afectează familia. Subiectul îl consider închis, iar cei care continuă să speculeze le rămâne pe conștiința lor. Eu nu mi-am etalat niciodată familia”, a mai declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă realizează că faptul că a fost organizată chiar și o petrecere, îi face pe moldoveni să creadă mai puțin în existența noului coronavirus, șeful Guvernului a punctat că este o percepție greșită: „Avem deja peste 1.000 de decedați. Nu este o glumă. Nu a fost nicio nuntă și nici o măsură care ar expune riscului, a fost în spațiul liber, cu distanță socială respectată”.

Cât despre angajații Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS), care ar fi păzit teritoriul pe o rază serioasă de restaurantul propriu-zis, Ion Chicu a spus că cu o astfel de întrebare presa trebuie să se adreseze la SPPS, pentru că „SPPS nu se subordonează Guvernului”. „Am siguranța că s-au respectat toate protocoalele”, a conchis acesta.

CITEȘTE ȘI:

Un deputat a sesizat poliția despre faptul că la nunta fiului prim-ministrului ar fi mai mult de 100 de invitați

De ce niciun angajat al Ministerului Sănătății nu a fost plasat în carantină, chiar dacă Viorica Dumbrăveanu a fost testată pozitiv cu COVID-19?

Ministra Sănătății l-a anunțat pe Chicu că este bolnavă de coronavirus, însă acesta oricum a făcut nunta fiului său (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile