Logo Realitatea.md

Prim-ministrul intervine în legătură cu prețul la măștile medicinale: „Fisc-ul va poposi pe la farmacii...”

26 Februarie 2020, 07:24 // Economie

Agenții economici au dreptul să mărească prețul măștilor medicinale. Potrivit premierul Ion Chicu, adaosul comercial pentru acest tip de produse nu este interzis, însă, în prezent, în Moldova nu există premise pentru ca prețul măștilor să fie mărit. Astfel, în acest context, Guvernul va emite o hotărâre prin care va limita adaosul comercial pentru măștile medicinale.

Foto simbol: tvr.md

„Este motiv de a interveni. Formal, agenții economici pot majora prețul pentru că la produsele respective nu este stabilită o limită a adaosului comercial. În ședință de Guvern vom limita adaosul comercial pentru măști și alte produse de acest gen. Ceea ce se face va fi curmat. Va fi hotărârea de Guvern miercuri seară, ori joi. FISC-ul și Inspecția financiară va poposi pe la farmacii și depozite pentru a verifica tot”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu, potrivit IPN, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Ion Chicu afirmă că majorarea prețurilor care se atestă acum este nefondată, deoarece în depozite există stocuri suficiente de măști, iar deficitul este creat artificial pentru ca în 2-3 zile aceste măști să poată fi vândute cu 10-15 lei.

Cât despre faptul că Republica Moldova nu ar fi pregătită pentru a face față coronavirusului, iar guvernul ar fi reacționat prea târziu pentru a lua măsuri de securitate, Ion Chicu precizează că primele măsuri au fost luate încă din momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a emis alerta în legătura cu coronavirusul din China.

„După două zile de la anunțul OMS, am convocat Comisia Națională Pentru Sănătate Publică, atunci s-a discutat tot. În urma ședinței, pentru fiecare instituție era scris cu ce se ocupă, fiecare își știe responsabilitățile. De atunci la Spitalul Toma Ciorbă erau pregătite saloanele, paturile în caz de necesitate”, a adăugat premierul.

Ion Chicu spune că guvernul nu va ieși în fiecare zi la televizor pentru a face populism cu ocazia coronavirusului.

La același subiect:

Dodon avertizează, Dumbrăveanu explică. Care-i treaba cu prețul măștilor medicinale?

Testele pentru depistarea coronavirusului au fost aplicate pe doi cetățeni moldoveni

Cum te protejezi împotriva coronavirusului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile