Logo Realitatea.md

Prim-ministrul Ion Chicu are un regret legat de nunta fiului său organizată în plină pandemie

01 Decembrie 2020, 09:22 // Societate

Prim-ministrul Ion Chicu spune că nu regretă că a fost organizată nunta fiului său în plină pandemie, ci că a lăsat să fie interpretat marele eveniment în spațiul public. Amintim că pe rețele sociale această nuntă a fost poreclită ba „nuntă boierească”, ba „masă de sărbătoare” însuși de către oficial, ba „serată” de către ministrul de Interne, Pavel Voicu.

 

„Da. Simt vina morală, pentru că, probabil, organizând acest eveniment, v-am lăsat să interpretați cum doriți și au fost făcute speculații la acest capitol. Acest lucru deja a servit ca un exemplu rău. Asta regret”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

„Eu nu am făcut ceremonii faste și nu vreau să mă justific. Rămâne pe conștiința celor care au speculat pe acest eveniment”, a adăugat acesta.

În același timp, oficialul recunoaște că Guvernul în primul rând, politicienii în al doilea rând și populația țării poartă responsabilitatea pentru numărul mare de persoane din țară infectate cu COVID-19. În special, a acuzat politicienii de faptul că au încercat să-și facă capital politic pe seama pandemiei: „Din păcate, politicienii de la prima zi, de la primul caz cu acea doamnă din Italia, au încercat să speculeze pe acest subiect, au reușit, din păcate. Din păcate, și presa părtinitoare a făcut același lucru”.

Întrebat de ce Guvernul nu a intervenit în cadrul unor manifestații electorale mari, sărbători și hramuri, Ion Chicu a explicat că nu au existat eforturi conjugate: „Nici într-o țară unde nu a fost conjugate eforturile pentru combaterea acestei pandemii, nu s-a obținut succes. Nici într-o țară unde au fost confruntări și speculații politice, nu a fost succes. Noi nu suntem excepții”.

Oficialul a precizat că, în continuare, autoritățile publice centrale contează pe conștientizare.

La acest subiect:

Cu mii de cazuri active de coronavirus în țară, premierul Ion Chicu și-ar însura fiul. Despre „nunta boierească” în pandemie!

SURSE: Ion Chicu ar fi dorit să anuleze nunta feciorului, după ce în spațiul mediatic au apărut informații despre ceremonie

VIDEO CU SENS: Vezi aici dansul mirilor de la nunta fiului prim-ministrului Ion Chicu

Prim-ministrul a vorbit, pentru prima dată, despre nunta fiului său: Nu a fost nuntă, a fost o masă...

Una-i nuntă, alta - serată! Ministrul Pavel Voicu, despre rezultatele controalelor privind „masa de sărbătoare” a fiului premierului Chicu și „nunta” unui polițist

Paza de Stat a recunoscut că a avut grijă de securitatea nunții fiului prim-ministrului Ion Chicu

Citeste tot despre: Ion Chicu, nunta boierească
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile