Logo Realitatea.md

Prima declarație a lui Tranga, de când a fost reținut. Avocatul Ion Dron: A făcut depoziții 11 ore, pe 13 pagini (VIDEO)

23 Mai 2019, 12:22 // Societate

Sunt acuzat pe nedrept. Aceasta a fost prima declarație a lui Andrei Tranga de când a fost reținut. El a fost escortat de mascați azi la Judecătoria Ciocana. În cadrul ședinței de judecată, procurorii au solicitat să-i fie prelungită măsura preventivă de arest. Magistrații urmează să se pronunțe diseară la ora 17.20.

Embed:

Potrivit lui Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga, procurorul Vasile Golban ar fi solicitat încă 30 de zile de arest în izolator, din motiv că mai sunt necesare câteva acțiuni procesuale, inclusiv confruntarea dintre Andrei Tranga și Viorel Varzari. Aceasta ar urma să aibă loc cel târziu săptămâna viitoare.

De cealaltă parte, apărarea a cerut eliberarea lui Andrei Tranga în condițiile în care nu există nicio probă veridică care să demonstreze implicarea lui în trafic de influență. 

”Procurorul în ședința de judecată a recunoscut că singura probă existentă este declarația acestei perosane care a făcut denunțul”, a specificat Ion Dron.

Avocatul a mai subliniat că, potrivit documentelor, Varzari nu a fost, de fapt, niciodată proprietarul Molinart Group, ci doar administratorul acestui SRL până pe 8 aprilie. Prin urmare, în ziua depunerii denunțului, Viorel Varzari nu mai era nici măcar administratorul Molinart Group. 

Ion Dron a mai declarat după ședința de judecată că Andrei Tranga a făcut anterior declarații pe 13 pagini, în care a vorbit timp de 11 ore despre presupusele legături cu Viorel Varzari și Grigore Caramalac. 

”Le-a spus: sunt deschis pentru colaborare. V-am făcut declarații pe 13 pagini, ce mai vreți de la mine? Ce aș mai putea ascunde”, a le-ar fi spus Andrei Tranga procurorului și judecătorilor. Cât privește relația lui Tranga cu Caramalac; cei doi s-ar fi întâlnit o singură dată, acum 4 sau 5 ani, pe holurile unui hotel din Moscova, acol unde doar și-ar fi strâns mîinile unul altuia. Ei nu ar avea afaceri împreună, spune avocatul. 

Ion Dron a mai menționat că afacerea lui Andrei Tranga întâmpină probleme. 

”Eu am explicat, întreprinderea merge încet-încet în derivă, eu am două zile de când merg în celulă și îi duc documente care el transmite semnături altor persoane. Mai este ceva, persoanele din întreprindere nu vor să semneze. Spun că azi l-au arestat pe el, mâine mă pot aresta pe mine”, a specificat avocatul. 

Realitatea.md amintește că Andrei Tranga a fost plasat în arest preventiv, după ce instanța a admis demersul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de a emite un mandat de 30 de zile pe numele său într-un dosar în care este învinuit de șantaj, dar și pentru trafic de influență.

Se presupune că dosarul ar fi deschis în legătură cu tentativa de deposedare a omului de afaceri Viorel Varzari de întreprinderea SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

CITEȘTE ȘI:

Proprietarul unei rețele cunoscute de restaurante de la noi, bănuit de șantaj de PCCOCS

Soția lui Andrei Tranga, arestat pentru șantaj: ”Mă doare să văd o mamă care plânge și un tată care într-o zi a îmbătrânit cu 20 de ani”

Natalia Tranga, alături de soțului ei. I-a adus pachete cu mâncare de ”La Plăcinte” la Judecătorie. ”...e tratat ca un animal” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile