Logo Realitatea.md

Prima ședință a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina

05 Octombrie 2018, 09:40 // Politica

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de președintele Parlamentului Andrian Candu, participă în perioada 5-7 octombrie, în Georgia, la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina.

Asambleea va avea un statut consultativ și va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor și apropierea de UE. Printre prioritățile Adunării interparlamentare este promovarea activă a poziției celor trei state pe arena internațională și cooperarea împotriva dezinformării și propagandei.

La prima sesiune a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina va fi dezbătută securitatea, inclusiv energetică, conflicte înghețate în zona Mării Negre, cooperarea cu UE. De asemenea, delegațiile celor trei parlamente vor face schimb de experiență în combaterea propagandei, dezinformării și a măsurilor împotriva războiului hibrid.

Inițiativa de creare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina a fost lansată la prima conferință interparlamentară de nivel înalt care a avut loc în luna martie, la Chișinău, când cei trei președinți de legislative s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

De menționat că Realitatealive.md va transmite în direct vizita prim-ministrului Ucrainei, Volodymyr Groysman, și a prim-ministrului Georgiei, Mamuka Bakhtadze, în Republica Moldova. Urmăriți platforma pe ACEST LINK.

Citeste tot despre: Georgia, Moldova, prima ședință, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile