Logo Realitatea.md

Prima reacție a liberalului Mihai Ghimpu, după ce Parlamentul a votat în prima lectură votul mixt

05 Mai 2017, 22:03 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

„Graba de astăzi din Parlament de a schimba sistemul electoral înainte de a veni Comisia de la Veneția, ne face să conchidem că această Comisie nu va susține în această perioadă schimbarea sistemului, indiferent care ar fi, uninominal sau mixt.
Și doi, compromisul s-a făcut...Ca bază s-a luat proiectul opoziției”, scrie Mihai Ghimpu pe pagina personală de Facebook.

De menționat că, Mihai Ghimpu a lipsit astăzi de la ședința Parlamentului. Totodată, fracțiunea PL a părăsit sala Plenului după ce proiectul de lege privind uninominalul a fost introdus pe ordinea de zi.

Realitatea.md amintește că proiectul de Lege privind votul uninominal și proiectul privind votul mixt au fost votate astăzi în prima lectură de către deputați. Ulterior, cele două proiecte au fost comasate, la bază fiind luat proiectul propus de PSRM, sistemul de vot mixt.

Citește și:

Votul uninominal, introdus pe agenda de azi a Parlamentului! Votul final va fi după avizul Comisiei de la Veneția (VIDEO)

Partidul Liberal nu va participa la ședința Parlamentului! Deputații au părăsit sala Plenului în semn de protest (VIDEO)

Socialiștii și-au scos „bucățica”. Proiectul de Lege privind votul mixt a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței (VIDEO)

LIVE TEXT, VIDEO - Dezbateri în Parlament - Votul uninominal vs. votul mixt (DOC)

ULTIMA ORĂ! Votul uninominal a trecut de lectura I cu 52 de voturi. Decizia finală dupa avizul Comisiei de la Venetia (VIDEO, DOC)

(VIDEO) Proiectul socialiștilor privind votul mixt a fost votat în lectura I

Parlamentul a Votat! Proiectul privind uninominalul și cel mixt, comasate într-un singur proiect (VIDEO)

Candu, despre compromisul făcut astăzi în Parlament: Pe termen lung, PDM nu va renunța la uninominal. Vom merge la modificarea Constituției (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile