Logo Realitatea.md

Prima ședință de judecată în dosarul „Lucinschi” la Curtea de Apel Chișinău, amânată pentru o altă zi, după nici 20 de minute (VIDEO)

17 Mai 2018, 14:42 // Societate

Prima ședință de judecată în dosarul „Lucinschi” la Curtea de Apel Chișinău, care a fost fixată pentru 17 mai 2018, a fost amânată, aceasta la cererea avocaților fostului deputat condamnat la 5 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis în prima instanță - Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani).

„Noi n-am făcut cunoștință cu cererea de apel depusă de procurori. Am aflat despre ședința de judecată în a doua jumătate a zilei de vineri (n.r. 11 mai). Viteza cu care a fost stabilită prima ședință, dar și cealaltă, denotă că ceva nu este în regulă”, a declarat Chiril Lucinschi.

„Într-adevăr, suntem (n.r. avocații Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratan) în imposibilitatea de a participa, deoarece avem un șir de dosare ale căror ședințe au fost fixate cu două luni în urmă până la sfârștul lui mai. Astfel, dacă venim aici, încălcăm procedura în altă instanță, de aceea am și cerut amânarea ședinței întru fixarea alteia cu o dată care convine tuturor părților”, a explicat avocatul Gheorghe Ulianovschi.

Procurora de caz Victoria Furtună a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Realitatea.md amintește că avocații fostului deputat au contestat, la mijlocul lunii aprilie, hotărârea Judecătoriei Buiucani, calificând sentința pronunțată drept una ilegală, neîntemeiată și nefondată.

Potrivit sentinței, pe lângă pușcărie, Chiril Lucinschi a primit și o amendă în mărime de 27 500 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 4 ani. De asemenea, instanța a stabilit să-i fie confiscate şi trecute în proprietatea statului mai multe bunuri. Acestea ar constitui contravaloarea a 440 de mii de dolari și 278 de mii de euro, pe care fostul deputat i-ar fi spălat.

CITEȘTE ȘI:

NOI REȚINERI în dosarul fraudei bancare! Fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi, încătușat de ofițerii CNA

Apartamentul lui Chiril Lucinschi, percheziționat. Declarațiile fostului deputat în VIDEO

(VIDEO) Chiril Lucinschi în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Ce spun procurorii

Ea este judecătoarea care va examina dosarul de învinuire a fostului deputat, Chiril Lucinschi. Ce avere are (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile