Logo Realitatea.md

Prima vizită în teritoriu a președintelui Maia Sandu. Unde a mers astăzi, cu cine s-a întâlnit și ce a discutat

22 Ianuarie 2021, 13:48 // Actualitate

Președintele Maia Sandu a efectuat azi o vizită de lucru în raionul Hâncești. Aceasta este prima vizită în țară a șefului statului după învestirea sa la 24 decembrie 2020. În cadrul vizitei, Maia Sandu a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții conducerii raionului, unde a discutat despre situația economică și sanitară din țară și despre evoluțiile politice din ultima perioadă.

foto: facebook.com/maia.sandu

Prima discuție a fost cu președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi, și vicepreședinții raionului, Valentina Manic, Lilia Tănase, Dumitru Cornei.

„Am abordat mai multe subiecte, în special situația generală din țară, vizita la Bruxelles și modul în care UE poate ajuta localitățile noastre și necesitatea alegerilor anticipate pentru a debloca situația politică actuală. Un subiect esențial este ajutorul de care au nevoie agricultorii, pentru a atenua impactul secetei și al pandemiei. Am discutat despre necesitatea asistenței pentru fermieri inclusiv la nivelul Uniunii Europene”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a accentuat că „misiunea administrației publice locale este să servească cetățeanul, iar libertatea politică și independența financiară a administrației publice locale sunt o premisă pentru dezvoltarea localităților”, precum și „un angajament” al său în calitate de președinte.

„Tocmai de aceea, am promovat și voi continua să insist pe finanțarea echitabilă a localităților și implementarea unor proiecte directe pentru localități în cooperare cu UE”, a conchis președintele Maia Sandu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile