Logo Realitatea.md

Primăria Chișinău a dispus oferirea a 100 mii de lei pentru un concert al „Gândul Mâței”, care nu s-a mai organizat. Direcția cultură spune că nu știe nimic (DOC, VIDEO)

26 Septembrie 2016, 11:28 // Societate

Consilierii municipali din partea PSRM acuză conducerea Primăriei capitalei de faptul că a dispus alocarea a 100 mii de lei din bugetul municipal pentru o manifestație culturală care nu a avut loc. Este vorba despre un concret al trupei Gândul Mâței, care trebuia să se desfășoare la data de 21 septembrie, pe Arena Mare a Circului din Chișinău. Mai mult, dispoziția pentru alocarea mijloacelor financiare a fost semnată cu două zile mai târziu de data la care era planificat concertul în cauză. 

Foto simbol

Potrivit dispoziției primarului Dorin Chirtoacă, banii trebuiau să fie transmiși de la Direcția finanțe către Direcția Cultură. Lilia Culev, șefa Direcției Cultură, nu a putut să ne comenteze situația deoarece se află în concediu.

Contactată de Realitatea.md, angajata Diecției cultură, Liliana Scurtu, ne-a spus că abia azi a aflat despre această dispoziție: „Nu am coordonat așa dispoziție cu domnul primar, am avut doar un demers spre examinare de acum câteva luni, din partea trupei Gândul Mâței, dar acesta încă stă spre examinare”, ne-a spus reprezentanta Direcției cultură, precizând că nu știe dacă acest concert a fost amânat sau anulat.

„Nu știu cum o să se procedeze mai departe. N-am nicio explicație la această situație, prima oară am întâlnit așa ceva”, a declarat Liliana Scurtu.

Directorul Circului din Chișinău, Igor Casap, ne-a confirmat că un asemenea concert urma să aibă loc la data de 21 septembrie însă reprezentanții trupei Gândul Mâței l-au anulat cu vreo 10 zile înainte, motivul însă lui îi este necunoscut. Igor Casap ne-a spus că aceștia nu au achitat nimic Circului. 

Valentina Văzdăuțan de la Direcția generală finanțe, ne-a spus că nu cunoaște detalii despre concert, dar a precizat că dispoziția a fost pregătită la cererea conducerii Primăriei, mijloacele financiare însă nu s-au alocat încă. Aceasta este de părere că dispoziția va fi abrogată, dacă manifestația nu a avut loc. 

Solicitați de Realitatea.md, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, și solistul trupei Gândul Mâței, Nicu Țărnă, nu au răspuns la telefon pentru a ne comenta situația. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile