Logo Realitatea.md

Primăria Chișinău a primit în dar un automobil electric, Volskwagen e-Golf. Primarul Dorin Chirtoacă a urcat primul la volan (GALERIE FOTO, VIDEO)

23 Septembrie 2016, 14:24 // Societate

Compania germană „Kaufland” a donat astăzi Primăriei municipiului Chişinău un automobil electric, marca Volskwagen e-Golf. Autoturismul a fost transmis administraţiei publice locale de către directorul general al „Kaufland-România”, Marco Hoessl şi administratorul „Kaufland-Moldova”, Gabriel Vinte.

Foto: chisinau.md

„Este primul automobil nou din parcul Primăriei Chişinău de când deţin funcţia de primar general, din anul 2007. Este un moment foarte important şi un simbol al viitorului, în contextul în care am declarat că ne dorim transformarea Chişinăului într-un oraş ecologic”, a afirmat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă în acest context.

Totodată, Dorin Chirtoacă a menționat că prin această donaţie, Compania „Kaufland” şi-a demonstrat, o dată în plus, interesul şi grija sa pentru oraşul Chişinău, reuşind, într-o perioadă scurtă de timp, să devină un partener de încredere al administraţiei locale: „Prin susţinerea proiectelor sociale, „Kaufland” s-a manifestat drept un investitor responsabil, care are grijă în primul rând de mediul ambiant. Iar dacă în România compania dezvoltă deja o reţea publică de staţii de alimentare Fast Charge a maşinilor electrice, în Republica Moldova vine cu o donaţie simbolică – o maşină electrică pentru administraţia Chişinăului”, a conchis edilul.

Donația a fost făcută în contextul marcării Ziua de Curăţenie și a acțiunilor organizate în acest sens în cadrul proiectului „Hai, Moldova!”, prin care locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să participe la campania de salubrizare, realizată simultan în Republica Moldova și România.

Foto: chisinau.md

Vezi și:

Trupele Carla's Dreams și Zdob și Zdub s-au apucat de curățenie generală și vă invită să vă alăturați (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile