Logo Realitatea.md

Primăria Chișinău anunță că, în această noapte, se vor acoperi gropile din trei sectoare

03 Februarie 2019, 20:25 // Actualitate

Primăria municipiului Chișinău anunță că, pe parcursul nopții, ÎM "Exdrupo" va desfășura lucrări de lichidare a situațiilor de avariere cu beton asfaltic rece, în sectoarele Centru, Botanica și Râșcani ale capitalei.

Foto simbol

Astfel, drumarii vor interveni de la ora 22:30, pe următoarele drese:

  • Sectorul Centru: str. Spicului, str. Ialoveni;
  • Sectorul Botanica: Viaduct, bd. Dacia;
  • Sectorul Râșcani: str. Calea Orheiului, str. Socoleni, str. Albișoara.

Măsura luată de autorități are scopul de a oferi siguranță participanților la trafic, prin acoperirea gropilor periculoase apărute pe partea carosabilă și care prezintă pericol sporit de producere a accidentelor rutiere. La indicația primarului general interimar, Ruslan Codreanu, ÎM "Exdrupo" va acționa pe timp de noapte pentru a nu crea disconfort șoferilor, dar și pentru a nu perturba programul transportului public.

Intervenția muncitorilor se va desfășura cu respectarea tuturor proceselor tehnologice. Gropile adânci vor fi acoperite cu pietriș, după care se va aplica betonul asfaltic rece. Înainte de așternerea materialului provizoriu suprafața defectă va fi curățată de apă și aspirată de impurități, iar la final se va executa compactarea asfaltului rece. Conform datelor prezentate de Uzina producătoare, asfaltul rece poate fi aplicat și la temperaturi de până la – 5 C. Totodată, precizăm că la plombarea gropilor de pe carosabil nu se va folosi rumeguș sau alt timp de material neconform acestor tipuri de lucrări.

Menționăm că ÎM "Exdrupo" urmează să achiziționeze materialul pentru a începe intervenția de întreținere și reparație curentă a străzilor, prin frezarea și plombarea gropilor cu asfalt fierbinte, atunci când condițiile meteo vor permite executarea lucrărilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile