Logo Realitatea.md

Primăria Orhei, „păzită” de dimineață de susținătorii Partidului „Șor”, de frica unui așa-zis protest PAS-PPDA (VIDEO)

13 August 2018, 13:02 // Societate

Simpatizanții Partidului „Șor” au ieșit de dimineață în fața primăriei orașului Orhei pentru a riposta unui presupus protest, care ar fi trebuit să fie organizat de Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Captură Video

Potrivit vicepreședintelui Partidului „Șor”, Tauber Marina, protestul anunțat de către PAS și PPDA a fost anulat de frica cetățenilor din Orhei, care nu doresc ca aceștia să protesteze în oraș.

„Noi nu vrem pe nimeni în oraș din cei care vor să ne încurce planurile noastre, pentru magazinele noastre, pentru dezvoltarea orașului Orhei, a comunei Jora de Mijloc, a programului partidului nostru. Să se ducă din țară (n.r Maia Sandu). Știți cum facem noi cu gunoiul? Îl aruncăm, iar dacă începe a mirosi, îl evacuăm. Noi nu vrem mizeria asta politică în orașul nostru, noi nu vrem să vină mizeria asta politică (făcând trimitere la PAS și PPDA) și să murdăreáscă orașul nostru”, a spus Tauber.

Drept replică la cele spuse de către vicepreședintele Partidului „Șor”, Secretar general al  Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a declarat că așa presupusul protest care ar fi trebuit să aibă loc astăzi la Orhei a fost un plan de a demasca faptul că telefoanele liderilor Platformei DA sunt interceptate.

„Împreună cu echipa Orhei a Platformei Demnitate și Adevăr, am organizat la Primăria lui Șor o diversiune informaționala Despre ce este vorba? Simplu. L-am telefonat ieri, duminică, pe Victor Mudrea, președintele OT Orhei, și i-am propus să organizăm o acțiune de protest la Primăria hoțului de miliarde Șor. Victor a susținut cu entusiazm ideea. Ceea ce nu știau sculele lui Plahotniuc, care ne-au interceptat ilegal discuția, e că era vorba de o farsă! Acuma mă telefonează colegii și-mi spun că Primăria este luata sub paza câtorva sute de cetățeni care-l venerează pe hoțul de miliarde. Este o mișcare buna. Ce spuneți?”, a scris Moțpan pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la începutul lunii august, Platforma DA și mai mulți simpatizanți ai PAS au încercat să protesteze în orașul Orhei împotriva acțiunilor primarului Ilan Șor, însă au fost obstucționați de către susținătorii Partidului „Șor”. Tot atunci, Marina Tauber a agresat un jurnalis cu o mătură pe motiv că instituția pe care o reprezintă nu ar fi echidistantă în procesul de mediatizare a evenimentelor legate de activitatea Primăriei și a partidului pe care ea îl reprezintă.

VEZI ȘI:

Reacția aprinsă a Marinei Tauber, în urma cazului cu jurnalistul „Radio Orhei”: M-am simțit terminator și spider-man după toate aceste articole

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile