Logo Realitatea.md

Primarii din suburbiile Chișinăului vor drumuri mai bune, iluminat public și rute noi de transport pentru localitățile pe care le conduc

10 Octombrie 2018, 15:12 // Societate

Primarii din suburbiile Chișinăului susțin că cele mai acute probleme cu care se confruntă localitățile țin de drumurile proaste, iluminat și transport public insuficient. Problemele au fost dicutate azi, în cadrul unei ședințe comune a primarilor din suburbii, convocată de edilul interimar al capitalei Ruslan Codreanu. 

Foto: Chisinau.md

Întâlnirea a avut loc în incinta Primăriei oraşului Cricova, iar la şedinţă a mai participat şeful Oficiului Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, Ghenadie Iurco şi conducătorii serviciilor municipale – transport public și căi de comunicaţie, iluminat public, administrarea spațiilor verzi, direcției generale finanțe şi ai direcţiei educaţie, tineret şi sport.

Problemele oamenilor din suburbii, la fel ca şi problemele locuitorilor din capitală, sunt o prioritate a administraţiei Primăriei municipiului Chişinău şi trebuie soluţionate în modul cuvenit. Ne dorim ca să creăm condiţii bune pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău. Iar pentru asta trebuie să asigurăm reabilitarea infrastructurii rutiere, să construim peste tot reţele edilitare, să asigurăm cu transport public toţi locuitorii, să iluminăm toate străzile, iar copiii să înveţe în instituţii de educaţie moderne", a declarat în cadrul ședinței primarul general interimar al capitalei. 

La rândul său, şeful Oficiului Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, Ghenadie Iurco, i-a informat pe primarii localităţilor suburbane că la sfârşitul lunii curente intră in vigoare prevederile legale privind obligativitatea autorităţilor locale de a publica actele emise în Registrul actelor locale.

Ruslan Codreanu le-a solicitat conducătorilor întreprinderilor vizate să asigure în termen realizarea solicitărilor parvenite din partea edililor din suburbii. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile