Logo Realitatea.md

Primarii și alți angajați ai APL-urilor din țară vor primi suplimente salariale de până la 50%. Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO)

10 Iulie 2018, 12:31 // Economie

Angajații autorităților publice locale din R. Moldova vor beneficia de suplimente la salarii de până la 50 la sută, din acest an. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Cebotari, în cadrul briefing-ului săptămânal organizat la partid.

Potrivit lui Cebotari, în timpul apropiat urmează a fi aprobate două proiecte de lege privind alocarea mijloacelor financiare necesare.

”Primarii și ceilalți angajați ai autorităților publice locale vor beneficia de suplimente salariale de până la 50%. Această creștere urmează să fie efectată chiar din acest an, poate chiar august. Parlamentul urmează să aprobe săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare două proiecte de legi care vor face posibilă distribuirea acelor câteva zeci de milioane de lei care au fost bugetate special în aceste scopuri. Ne dorim ca această soluție să fie una sustenabilă, să fie o creștere de acum încolo. Pentru acest an, mijloacele financiare vor fi alocate de la bugetul de stat, iar pentru anul viitor aceste plăți vor fi asigurate din alte soluții tehnice pe care le implementează deja Agenția Servicii Publice, astfel încât să fie formată baza de formare a propriilor venituri a autonomiilor publice locale. Astfel, ele vor deveni financiar mai puternice”, a declarat Vladimir Cebotari.

Totodată, vicepreședintele PDM a menționat că în prezent se caută soluţii şi pentru majorarea salariilor personalului tehnic din instituţiile medicale şi de învăţământ.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile