Logo Realitatea.md

Primarii PDM nu-și doresc ca Igor Dodon să rămână la putere, potrivit Maiei Sandu

10 Septembrie 2020, 07:24 // Politica

Candidata PAS și lidera acestui partid, Maia Sandu, susține că, pe parcursul ultimelor luni, a avut întrevederi în teritoriu cu susținători ai diferitor formațiuni politice, printre care și cu cei ai democraților. În cadrul acestora, primarii PDM ar fi declarat că actualul președinte Igor Dodon, candidatul independent susținut de PSRM, reprezintă un obstacol în obținerea unor resurse financiare externe. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

„Ne-am întâlnit cu foarte mulți susținători ai Partidului Democrat și am discutat în multe localități cu oamenii. Eu nu am întâlnit niciun alegător, și mai ales, niciun primar al PDM care să-și dorească ca Dodon să rămână la putere. Aceasta este ceea ce am descoperit noi, să vedem ce vor redescoperi membrii Partidului Democrat. Dacă ar fi să asculte ce vor oamenii, atunci ar trebui să se alăture luptei împotriva lui Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu.

„Majoritatea primarilor ne-au spus că cele mai multe proiecte în localități se fac din bani externi și noi am văzut în aceste luni cum Igor Dodon a fost un obstacol, el și guvernul lui, obstacolul principal ca comunitățile să primească bani pentru dezvoltare”, a continuat politiciana.

Candidata are certitudinea că un șef de stat poate negocia resurse financiare, chiar dacă aparent această funcție ar fi una simbolică: „Până la urmă, contează cine merge acolo și cum solicită acest sprijin”.

Amintim PDM a decis să nu participe la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe data de 1 noiembrie curent. Liderul democraților, Pavel Filip, a anunțat despre asta în cadrul unui briefing de presă, după o ședință cu colegii. „În aceste alegeri există doar doi candidați și punct”, declarase acesta.

Nu a dat nume, dar cel mai probabil s-a referit anume la Maia Sandu și la Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile