Logo Realitatea.md

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, amenință ministerul Educației cu judecata

07 Mai 2015, 11:21 // Societate

După ce ministrul Educației, Maia Sandu, a acuzat Direcția Generală de învățământ Chișinău de abuz în serviciu, după ce au fost depistate mai multe nereguli la organizarea concursurilor de selectare a managerilor școlari, Primarul capitalei vine cu reacție și spune că regulamentul elaborat de autoritățile centrale este unul absurd.

Foto: realitatea.md

Mai mult, Dorin Chirtoacă amenință Ministerul Educației că va contesta aprobarea acestui regulament în instanța de judecată.

”În momentul în care o să apară în Monitorul Oficial regulamentul aprobat de guvern, cu privire la angajarea managerilor instituțiilor de învățământ, vom da în judecată ministerul și vom contesta în judecată acel regulament pentru că este abuziv. Codul Educației vorbește despre descentralizare, iar acel regulament prevede încă un examen suplimentar pentru directori la Ministerul Educației. După 20 de ani de activitate să meargă din nou să demonstreze că ei pot fi directori. Asta este absurd. Ce fel de descentralizare este asta?”, a declarat pentru Realitatea TV edilul capitalei.

Ministrul Educației a declarat că ar putea depune o plângere penală împotriva factorilor de decizie de la Direcția municipală Educație, care au emis acest regulament. Potrivit acestuia, unii reprezentanți ai administrației publice locale, dar și candidați în alegerile din iunie, intenționau să organizeze ilegal concursurile în instituțiile de învățământ pe care le au în subordine.

Amintim că în luna martie a acestui an, Guvernul a aprobat noul regulament de organizare și desfășurare a concursului pentru funcția de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general. Acesta nu a fost publicat deocamdată în Monitorul Oficial. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile