Logo Realitatea.md

Primarul de Taraclia își dă demisia după ce mai mulți copii s-au intoxicat la tabăra „Ciaica” din oraș, iar de vină ar fi autoritățile

01 Iulie 2018, 10:30 // Actualitate

Primarul orașului Traraclia, Serghei Filipov, a anunțat că își va da demisia, după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut publice, vineri, rezultatele examinării cazului de intoxicație a copiilor din tabăra „Ciaica”.

Foto: Serghei Filipov/Facebook

„Îmi dau demisia. Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat. Au fost vremuri și mai grele, dar nu a fost atât de josnic. Le mulțumesc angajaților Serviciului medical prespitalicesc și multor alte instituții din Taraclia. Cu sinceritate îmi cer scuze de la părinți. Eu însumi sunt tatăl a trei copii și înțeleg cum v-ați simțit. Iertați-mă, dacă acest lucru este posibil”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, vineri, 29 iunie curent, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat rezultatele examinării cazului de intoxicație a copiilor din tabăra „Ciaica”, după ce a fost creat un grup de lucru, instituit la data de 26 iunie curent, pentru a stabili circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație la copii. Astfel, grupul de lucru a stabilit că deschiderea taberei de odihnă a fost făcută fără autorizație sanitară, personalul a fost angajat în câmpul muncii fără examenul medical, nu a fost respectat proceselul tehnologic la prelucrarea preliminară și prepararea bucatelor, etc.

Realitatea.md menționează că, la finele săptămânii trecute, 29 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au ajuns la spital cu diverse simptome precum dureri de cap și de burtă, febră și diaree. În acest context, premierul Pavel Filip a cerut ca toate taberele de odihnă din republică să fie verificate, pentru a se evita asemenea incidente pe viitor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile